Categories: Plater

Voodoo – Oppskrytt?

D’Angelo debuterte med albumet Brown Sugar i 1995. Da høstet han svært gode kritikker, og ble omtalt som det nye soul-håpet. Etter debuten har han blant annet medvirket på platen The Miseducation Of Lauryn Hill som kom i 1998. Kritikere over hele verden har trykket han dypt til sitt hjerte, og ventet i spenning på hans neste mesterverk.

Platen har innslag av både rap, jazz og selvfølgelig mye, gode soultakter. Måten han synger på er sammenlignet med Prince, og det må man vel kunne kalle en god attest. Tekstmessig er låtene dessverre litt kjedelige . Det blir nok ikke som låtskriver D’Angelo vil bli husket.

Spor tre er en låt kombinert med hardcore gangsta-rap og D’Angelos nesten perfekte stemme som skiller seg ut som noe tilnærmet et høydepunkt. Ellers er platen litt for jevn til at den kan bli kalt en klassiker. Det er likevel noen deilige 74 minutter med herlig, groovie kvalitetsmusikk D’Angelo leverer.

Selv om han absolutt har fortjent den ære og respekt han har mottatt for Voodoo, er det likevel ikke så lett å se hva som gjør at den er blitt genierklært. Så mye bedre enn resten av de siste produksjonene i samme sjanger er den nemlig ikke.

Nils F. Skumsvoll

Recent Posts

Holder det nede med rap på norsk

Simon Moholt fra Oslo holder det nede med old school rap på norsk. Hans EP,…

2 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2023

Hun har vunnet en drøss med priser, samarbeidet med alt fra Röyksopp til Timbuktu, og…

4 måneder ago

De beste reutgivelsene i 2023

Musikkbransjen fortsettet å pumpe ut reutgivelser på vinyl. Plateconnaisseur og Panorama-grunnlegger Paul A. Nordal viser…

4 måneder ago

Her er våre musikkfavoritter fra 2023

Hvilke album likte du best i 2023? Vi stilte dette spørsmålet til våre gode venner.…

4 måneder ago

Hyller Hammersland

Dagen før ettårsdagen for Pogo Pops-legendens bortgang, samles en bukett med kjente artister på USF…

5 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2022

Året er omme og fasiten er inne. Her er de beste albumene fra 2022, ifølge…

1 år ago