Categories: Plater

The Hangar Tapes – Fire menn og en hangar

Fra første grep merker man at man her har med å gjøre et band som elsker det de driver med: Skikkelig rockabilly fra rockens barneår. De fleste låtene er coverversjoner av gamle klassikere, men vokalist Roy Botten har fått med sin egen Born In Tupelo på skiva. Denne låta faller ikke gjennom i denne samlingen av virkelige golden oldies, men holder godt vann og vitner om at bandet har mer å fare med enn å være et reint coverband.

Flere av låtene har helt klare anslag av gode elementer og er sikkert sikre innertiere på en hvilken som helst konsert, men på The Hangar Tapes blir det endelige resultatet for flatt. Lyden blir for tam og døv, og man får som lytter ikke det nødvendige sparket i brystet av lydbildet. Plata bærer ellers preg av å være en god hjemmeproduksjon, men holder dessverre ikke helt frem til mål i denne anmelderens ører.

Jeg tror Goin’ Ape har mye å gi sitt publikum, men de gode melodiene drukner i det lydsuset som musikken svømmer i på denne plata. Selv om det er en monoinnspilling, synes jeg låtene med stort hell kunne vært litt friskere i formen. Hvis de på neste skive klarer å få sparket til med bedre lyd, er jeg definitivt «right & ready».

Recent Posts

Holder det nede med rap på norsk

Simon Moholt fra Oslo holder det nede med old school rap på norsk. Hans EP,…

2 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2023

Hun har vunnet en drøss med priser, samarbeidet med alt fra Röyksopp til Timbuktu, og…

4 måneder ago

De beste reutgivelsene i 2023

Musikkbransjen fortsettet å pumpe ut reutgivelser på vinyl. Plateconnaisseur og Panorama-grunnlegger Paul A. Nordal viser…

4 måneder ago

Her er våre musikkfavoritter fra 2023

Hvilke album likte du best i 2023? Vi stilte dette spørsmålet til våre gode venner.…

4 måneder ago

Hyller Hammersland

Dagen før ettårsdagen for Pogo Pops-legendens bortgang, samles en bukett med kjente artister på USF…

5 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2022

Året er omme og fasiten er inne. Her er de beste albumene fra 2022, ifølge…

1 år ago