Boarding Time Gate 1 – Snarveien til elektronisk forståelse

Boarding Time Gate 1 – Snarveien til elektronisk forståelse

Boarding Time Gate 1er en samler som skal gi et innblikk i hva som rører seg på elektronikafronten. På denne utgivelsen får noen av verdens mest oppegående plateselskaper, som for eksempel K7!, Guidance og og G Stone, vise hva de er gode for.

Som kanskje den mest kjente bidraget på denne platen er den evig unge Hunny fra Tosca albumet Suzuki. Dette er blitt en av de låten som ”alle” har på en eller annen skive, i en eller annen versjon. På denne platen er den presentert i sin originale innpakning, og lyder fortsatt helt sjef. Så hvis du av en eller annen grunn fortsatt ikke har hørt denne er det bare å plukke med seg denne samleren.

Dette albumet gjør en glimrende jobb med å samle spor som representerer det mangfoldet som er i elektronikasjangeren om dagen. Her sveipes det blant annet innom lounge, litt drum n base og en anelse elektronisk bossanova. Når det er et så stort spenn i låtmaterialet er det pent nødt til å bli inntresant lytting.

Siden denne utgivelsen er ment som en presentasjon av dyktige chill-outmusikere rundt omkring, kan man med fordel merke seg gruppen Chiq Toxiq og deres Supernova Peva. Dette kuttet er en perle av en loungelåt der den veksler mellom å bæres av en sår trompet, og en stram, funky basslinje.

Albumet er bygget opp slik at det er en flott sak å sette i spilleren nå mørket begynner å vinne kampen mot sommeren utover høsten. Det er takket være plater som dette man kan ha litt sommer hele året, bare man har gode nok headphones.

Denne samleren er å anse som en helt nødvendig anskaffelse for den som ikke har åpnet sin favn for elektronisk musikk. Ettersom du knapt får en bedre introduksjon til sjangeren.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.