Categories: Plater

Jools Holland’s Big Band Rhythm & Blues – Jubel for Jools

Navn som nylig avdøde George Harrison, Paul Weller, Van Morrison, Eric Clapton og Mark Knopfler trekkes fram. Faktum er at det på denne CDen – som er fullstappet med nesten åtti minutters musikk fordelt på 22 spor – er så mange gode artister med gode bidrag at man nesten mister pusten.

Mine favoritter på albumet er Seventh Son med Sting som gjesteartist. En Willie Dixon-låt som bandet virkelig får til å svinge er Valentine Moon – her med Sam Brown (ja, hun med Stop ) som gjest på vokal. Resultatet er en nydelig og ikke så rent lite melankolsk kjærlighetslåt. Men også den gode gamle Beatles-låta Revolution, fremført av Stereophonics og et storband som koser seg glugg i hjel, duger. Og det nesten på en bedre måte enn «The Fab Five» selv greide å gjøre.

Variasjonen på albumet er stor, men det som hele tiden er i bunn er Hollands piano og et svingende storband. Og selv om enkelte låter blir litt tafatte – som Jamiroquais tolkning av I’m In The Mood For Love – er dette stort kvalitet og kvantitet i en nær perfekt miks.

Bandet gratulerer oss med kjøpet, men det er ganske klart at det er vi som skal gratulere. Jools varer nemlig helt til påske og lenger enn det.

Stian Skaar

Recent Posts

Holder det nede med rap på norsk

Simon Moholt fra Oslo holder det nede med old school rap på norsk. Hans EP,…

2 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2023

Hun har vunnet en drøss med priser, samarbeidet med alt fra Röyksopp til Timbuktu, og…

4 måneder ago

De beste reutgivelsene i 2023

Musikkbransjen fortsettet å pumpe ut reutgivelser på vinyl. Plateconnaisseur og Panorama-grunnlegger Paul A. Nordal viser…

4 måneder ago

Her er våre musikkfavoritter fra 2023

Hvilke album likte du best i 2023? Vi stilte dette spørsmålet til våre gode venner.…

4 måneder ago

Hyller Hammersland

Dagen før ettårsdagen for Pogo Pops-legendens bortgang, samles en bukett med kjente artister på USF…

5 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2022

Året er omme og fasiten er inne. Her er de beste albumene fra 2022, ifølge…

1 år ago