Hullabaloo – (Live At Le Zenith – Paris) – Om Muse og menn

Hullabaloo – (Live At Le Zenith – Paris) – Om Muse og menn

DVD 1 på denne utgivelsen består av en konsertfilm satt sammen av film fra konsertene på Paris-klubben Le Zenith, 28. og 29 oktober 2001. Du får alle de kjente låtene, deriblant Sunburn, New Born, Bliss, Unintended samt flere av B-sidene utgitt på CD-en Hullaballoo.

Den moderne progrocken til Muse fremstår hardere her enn på de foregående skivene. Live funker dette utmerket, men vi sitter igjen med en følelse av å ha hørt Muse før. På syttitallet, for eksempel. Eller før Radiohead slo gjennom for alvor. Du får likevel unike konsertopptak på denne DVD-en.

Filmingen er kreativ; Hele 28 kameraer ble brukt og vi får se Matt Bellamy og bandet fra ulike vinkler, raske kameraskifter, hyppige klipp av publikum, skjermen deles i flere bilder og opptakene har mye farger. Det hele er i widescreen-format (16:9).

Tross DTS-teknologi er lyden relativt rå og kunne nok ha vært bedre. Spilt over et godt surroundanlegg er den derfor bare en middels DVD-opplevelse.

I utgangspunktet er det interessant å se glimt fra ‘Livet Bak Scenen’. Førti minutter på DVD 2 er generøst selv for en DVD-utgivelse. Mest spennende er det å se bandet i lydprøver og øvingslokaler. Men dessverre får du også se mye fyllerør fra Muse-gutter som åpenbart vet å ta for seg av livets goder. Mye er også filmet med (skjelvende) håndholdt kamera.

I denne rekkefølgen serveres låter- og videoer fra albumet Hullaballoo (B-sider), intervju med bandet, livelåt, diverse footage med mye fyllerør, knusing av instrumenter, intervju med hysteriske latterkrampe-hendelse i turnebussen og bandet på fisketur(!).

På godt norsk: The Crazy Life On The Road. Og definitivt for fansen/spesielt interesserte.

FAKTA: DVD 2 har også fotogalleri og diskografi med utdrag fra utgivelsene.

Settlisten på DVD 1: Dead Star / Microcuts / Citizen Erased / Sunburn / Showbiz / Megalomania / Uno / Screenager / Feeling Good / Space Dementia / In Your World / Muscle Museum / Cave / New Born / Hyper Music / Agitated / Unintended / Plug In Baby / Bliss.

Dag Yngve Dahle

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.