A Special EP – Endelig på plate

A Special EP – Endelig på plate

A Special EP er som tittelen indikerer bare en EP og derfor bare en forsmak på hva mer vi har i vente fra Ralph Myerz And The Jack Herren Band. Undergrunnshiten Nikita kan ikke lenger betraktes som en nyhet, men i verdenssammenheng er det naturlig at det legendariske sporet endelig er ute på markedet – her som ett av totalt fire spor. De resterende bidragene er samtlige av den litt mer coole sorten, som flere gjerne vil kunne karakterisere under det forslitte paraplybegrepet chill-out.

Likevel er åpningslåten Clouds (med vokal fra Berit Killingberg Havåg), såvel som A Special Morning og Ménage À Trois alle fine og representative bidrag. Men alle tre er noe mer anonyme i formen i forhold til den bemerkelsesverdige «Derrick»-nynningen som preger Nikita.

På samme tid som at denne formelen fungerer godt for Myerz & co., virker A Special EP å bevisst utelate pyroeffekter og suggerrerende rytmer, slik gruppen fremstår i sine eksentriske liveshow. Her får du altså ingen fyrverkeri, men derimot deilige og svale sommertoner fra et av de virkelig store norske håpene på den internasjonale musikkarena.

Likevel gjør Ralph Myerz And The Jack Herren Band på A Special EP en fin entré til sitt internasjonale publikum, selv om vi her på berget kanskje hadde forventet oss noe mer livaktig på denne internasjonale debuten.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.