Live At Budokan – Fremdeles oppgående

Live At Budokan – Fremdeles oppgående

Dette er slett ikke verst for en villmann som tidligere i sin karriere har vært mer kjent for å bite hodet av flaggermus, kle seg i kvinneklær og late vannet på Alamostatuen i Texas. Ja, i tillegg til å være vokalist i Black Sabbath, da.

Ozzy Osbourne er en av svært få av de store heavy metal-artistene fra sytti- og åttiallet som fremdeles lager oppegående rock av det tyngre slaget samtidig som han selger enorme mengder plater. I tillegg har han ikke falt for fristelsen til skifte stil, men fortsetter ufortrødent i godt opptråkkede stier. Stier som han forøvrig har tråkket opp selv siden han solodebuterte med Blizzard Of Ozz i 1980.

Live At Budokan består av tretten låter som i all hovedsak er plukket fra Ozzys nittitallsproduksjoner. Men vi finner selvsagt også høydepunkter som Mr. Crowley og Crazy Train her. Noe annet skulle tatt seg ut.

Og hva kan man si om resultatet? Styggtøfft, fort og gale. For med Ozzys nasale og særpregede stemme er fremdeles intakt, mens Zakk Wylde spiller gitar både fort og mye. Bassisten synes nok på sin side at fire strenger er i minste laget. Trommeslageren har sikkert doble basstrommer mens mannen på keyboards hører vi fint lite til. Og sånn skal det vel egentlig være?

Ozzyen kan altså fremdeles sine saker, og Live At Budakon låter tøft såvel som vitalt.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.