Tilbake på topp

Tilbake på topp

Orange scene, fredag 28.juni 2002

Etter gitarist John Frusciantes retur virker det derimot som om Red Hot Chili Peppers har fått tilbake spillelysten, noe som gjenspeilte seg i et glimrende show denne fredagskvelden. I tillegg til en rekke smakebiter fra deres nye album By The Way, som er rett rundt hjørnet, ble det også tid til de beste slagerne fra BloodSugarSexMagik og Californication.

Bandet åpnet med den nye singelen By The Way, og gikk deretter over i et virvar av uforståelig lyd. Jeg begynte virkelig å lure på om gjengen hadde tatt seg en fjodde eller ti før de gikk på scenen. Men det viste seg bare at Frusciante var litt forvirret med låtenes rekkefølge. Den første halvtimen var ren plankekjøring av bandets siste singler, som etter undertegnedes mening ikke får frem det beste i dette bandet. Disse låtene er skrekkelig rolige, eksempelvis hitsingelen Scar Tissue.

Dette er tross alt et funkmetallband er det ikke? Uansett, det hele tok seg opp betraktelig etter en halvtimes tid, omtrent samtidig som himmelslusene åpnet seg for fullt. Da kom godbitene på rad og rekke: Give It Away, Me And My Friends, The Power Of Equality, I Could Have Lied. Og så videre.

Stemningen var på topp til tross av styrtregnet, og da 80.000 mennesker sang Under The Bridge for full hals, var det ikke annet å gjøre enn å smile fornøyd og konstatere at Red Hot Chili Peppers’ liveshow er tilbake slik vi ønsker å se det.

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.