Escape – En schizofren reise

Escape – En schizofren reise

I begynnelsen var Ram-Zet mer eller mindre et enmannsprosjekt, men etter godt samarbeid på diverse liveopptredener har de nå vokst til en sekstett .

Escape er en slags konseptplate, der frontmann Zet forteller historien om en fyr som sliter en smule med psyken, for å si det mildt. Zet får hjelp av de to kvinnelige vokalistene Sfinx og Sareeta, og samspillet dem i mellom virker svært overbevisende.

Sareeta spiller også fiolin, noe som gir soloriffene en helt ny dimensjon. Zet viser på sin side at han har en stemme som behersker mer enn bare intens skriking. Ram-Zet har videre blandet de merkeligste elementer inn i denne underlige metallformen. Basspartiene minner til tider om noe fra en eller annen obskur funkplate, og temposkiftene er mange og oppsiktsvekkende.

Låtmaterialet kunne med fordel vært noe mer variert, men alt i alt er dette en bunnsolid og proft gjennomført utgivelse. Pure Therapy ble nominert til Spellemannsprisen i fjor, så nå blir det spennende å se hvordan det går med Escape.

Albumet fortjener i hvert fall en god dose oppmerksomhet fra metallpublikumet.

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.