Categories: Plater

Blasphemy – variert, men ustødig fra death metal-veteraner

Incantation er også bandet som sannsynligvis innehar verdens lengste låttittel; The Sacrilegious Apocalypse Of Righteousness And Agonizing Dementia (The Final Defilement Of Your Lord)! Slå den! De var videre i sin tid på høyde med Morbid Angel, Deicide, Obituary og Death, hvilket ikke noe å kimse av i metallverden.

Blasphemy er en ganske erketypisk dødmetallskive, hvor det ikke er for mange nyskapende toner å spore. Skiva inneholder i alt tretten låter, noe som ikke er veldig vanlig med tanke på at det er ganske så ekstrem death metall det her er snakk om.

Men Incantation har faktisk klart å levere et ganske så variert album. Iblandet noen skikkelig seige låter, deriblant A Once Holy Throne. Men noen har i motsertning et helvetes tempodriv , som Crown Of Decayed Salvation og Descend Seraphic Irreverence.

Noe som bestandig er ganske imponerende med band som blant andre Incantation, er gitarriffene deres. Gitaristene i dødmetallband som dette er nemlig vanvittig stødige, og riffer avgårde i et helt vanvittig tempo.

Produksjonen er det ikke egentlig noe særlig å utsette på, bortsett fra at bassisten skulle vært lenger fremme i lydbildet. En så viktig del av bandet bør komme fram på en god måte, hvilket vedkommende ikke gjør på Blasphemy.

Roar Jørgensen

Recent Posts

Holder det nede med rap på norsk

Simon Moholt fra Oslo holder det nede med old school rap på norsk. Hans EP,…

2 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2023

Hun har vunnet en drøss med priser, samarbeidet med alt fra Röyksopp til Timbuktu, og…

4 måneder ago

De beste reutgivelsene i 2023

Musikkbransjen fortsettet å pumpe ut reutgivelser på vinyl. Plateconnaisseur og Panorama-grunnlegger Paul A. Nordal viser…

4 måneder ago

Her er våre musikkfavoritter fra 2023

Hvilke album likte du best i 2023? Vi stilte dette spørsmålet til våre gode venner.…

4 måneder ago

Hyller Hammersland

Dagen før ettårsdagen for Pogo Pops-legendens bortgang, samles en bukett med kjente artister på USF…

5 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2022

Året er omme og fasiten er inne. Her er de beste albumene fra 2022, ifølge…

1 år ago