A Rush Of Blood To The Head – Overveldende. Fullendt. Perfekt.

A Rush Of Blood To The Head – Overveldende. Fullendt. Perfekt.

A Rush Of Blood To The Head er som ett nært og personlig brev fra en god venn. En invitasjon til ett møte med skjønnheten. En time i en musikalsk drømmeverden, så fullstendig oppslukende at den etterlater seg en følelse som aldri gir slipp igjen. Coldplays første album Parachutes var bra. A Rush Of Blood To The Head er perfekt. Hvor går ferden videre?

Albumets elleve spor er en perlerad av sørgelig vakre sanger, sprengfulle av dyp og ekte empati for en verden i frykt for hva fremtiden vil bringe. Fra første anslag i den overveldende Politik til siste strofe i den drømmende Amsterdam viser Chris Martin og makkerne hans at de er å regne blant de aller beste. Samspillet mellom Martins piano og John Bucklands syngende gitar, mellom Guy Berrymans rytmiske bass og Will Champions brutale trommer, Martins stemme og bandets musikk, gjør samlet Coldplay til noe helt utenom det vanlige. Martins tekster er sterke og personlige og formidler både en varme og en sympati man skal lete lenge etter.

Politik, The Scientist, Warning Sign og A Rush Of Blood To The Head er alle sanger som rører ved noe dypt inne i lytteren. Musikk er å formidle følelser, og dette bandet formidler en sorg og et håp for en bedre fremtid som er så ekte, så fundamental, så fullstendig overveldende at det gjør vondt.

Coldplay har funnet nøkkelen inn i de skjulte rom der skjønnheten, håpet og nestkjærligheten er blitt låst inne. Og nå bruker de den til å vekke oss fra søvnen.

A Rush Of Blood To The Head løfter oss til overflaten og lar oss igjen puste. Pust dypt inn og kjenn hvordan blodet strømmer tilbake til hodet…

Morten Rand-Hendriksen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.