Cobblestone Runway – Godt håndverk fra Sexsmith

Cobblestone Runway – Godt håndverk fra Sexsmith

Ron Sexsmith skriver fremdeles oppegående folkpoplåter. Han fremfører disse med sin noe spesielle stemme, som befinner seg et sted midt i mellom Elvis Costello og Aaron Neville(!). Altså en stemme man enten liker eller kan ha store problemer med å takle.

Det meste er akustisk basert popmusikk med sterke innslag av folk. Det hele båret frem av enkle arrangementer som passer Sexsmiths stemmebånd utmerket. Platen er uten tvil et godt stykke håndverk, men til forskjell fra Other Voices mangler Cobblestone Runway de helt store høydepunktene.

Det savnes ellers en større variasjon i tempo, musikalske tema og arrangementer. Låtene har dermed lett for å gli inn i hverandre, uten å skape de helt store varige inntrykkene. Men en del snurrige og uortodokse arrangementsmessige grep trekker helhetsinntrykket noe opp, og strykerarrangementene fremstår både som enkle og effektive i formen.

Albumet inneholder likevel noen solide høydepunkter. Former Glory, Disappearing Act og Gold In Them Hills er alle minneverdige låter som medfører at det hele holder til en sterk firer på stjerneskalaen.

Ron Sexsmith er ellers godt likt av folk som Elvis Costello, Steve Earle og Nick Hornby. Det burde i seg selv i grunnen være en god nok anbefaling…

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.