White Night Stories – White Night Stories

White Night Stories – White Night Stories

Store deler av populærmusikken virker stadig mer polert; kjølig og kalkulert. Da er det deilig å tre inn i varme skiver som trekker veksler på historier, stemninger og feeling. Hot Club De Norvège er et slikt orkester.

Dette albumet er av typen utgivelser man gjerne trekker frem når man vil trekke av seg frakken som verner mot hverdagen. I det Serendip åpner ballet, legges det meste bak lytteren og trekker i stedet hjertenerven frem.

En legger seg videre åpen for hugg når Hot Club De Norvège trekker Tromsø Symfoniorkester med seg inn i en langsom dans hvor tango, sigøynermusikk og swing møter de strengt orkestrerte strykerne. Det fungerer med et briljant blikk fra de involverte, også takket være en solid komposisjon fra Jon Larsen.

Den lett dansende jazzbanden flyr inn og ut av sine spor, mens orkesteret legger et etablert sound til rette for solistene. Resultatet er et album som lukter like mye av deilig pompøse ballsaler som av røykfylte jazzkneiper. Ole Kvernberg er oftest i front med sitt glitrende lekne fiolintalent, mens resten av ensemblet også er strålende til stede. Det er tydelig dette albumet er blitt til med en solid dose kjærlighet til musikken i ermet.

Selv om White Night Stories ikke lenger er en het potet i platehyllene kan det likevel anbefales et dykk ned i seksjonen. For de som har følelser for Django Reinhardt og Billie Holiday, er dette definitivt en liten juvel som ligger og venter.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.