Categories: Plater

Affiliated With The Suffering – Fortsatt like blodig

Norske band har ikke akkurat spesialisert seg på death metal den siste tiden. Vårt naboland Sverige har stort sett spilt rollen som Skandinavias leverandør av høykvalitets dødsmetall.

Men en gang iblant dukker det også opp godbiter innen sjangeren her hjemme. Et eksempel på dette er Blood Red Throne. Selv om bandmedlemmene Tchort og Død har lang erfaring fra band som Green Carnation, Emperor, Satyricon og Einherjer, har Blood Red Throne fint lite til felles med svartmetallen, bortsett fra at det går unna i et salig tempo. Referansene til amerikanske death metal band som Carcass, Slayer og Cannibal Corpse er åpenbare, men ikke overdrevne.

Debutalbumet Monument Of Death var kanskje mer kjent for sitt syke cover enn for selve innholdet. Bandet klarte faktisk kunststykket å bli boikottet fra tyske butikker på grunn av de groteske bloddråpene på forsiden. Som du vil se er ikke illustrasjonene mindre blodige på Affilated With The Suffering, og vil nok vekke harme i enkelte platesjapper.

Når det gjelder innholdet kan man ihvertfall konstatere at dette låter tett som pokker. Det hele virker mer organisert enn tilfellet var på forgjengeren, og samspillet med gitarene fungerer bedre enn tidligere. Spesielt Bleeders Lament står frem som albumets klart beste låt, med bandets feteste riff noensinne. Ellers bør A Dream Of Death og Malediction trekkes fram som noen av de bedre sporene her.

Dessverre holder ikke alt like høyt nivå som de over nevnte bidragene. Til tider blir dette litt ensformig, noe som er symptomatisk for mange utgivelser innen denne sjangeren. Likevel er det liten tvil om at Blood Red Throne befinner seg svært høyt oppe på listen over norske dødsmetallband.

Pål M. Dimmen

Recent Posts

Holder det nede med rap på norsk

Simon Moholt fra Oslo holder det nede med old school rap på norsk. Hans EP,…

2 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2023

Hun har vunnet en drøss med priser, samarbeidet med alt fra Röyksopp til Timbuktu, og…

4 måneder ago

De beste reutgivelsene i 2023

Musikkbransjen fortsettet å pumpe ut reutgivelser på vinyl. Plateconnaisseur og Panorama-grunnlegger Paul A. Nordal viser…

4 måneder ago

Her er våre musikkfavoritter fra 2023

Hvilke album likte du best i 2023? Vi stilte dette spørsmålet til våre gode venner.…

4 måneder ago

Hyller Hammersland

Dagen før ettårsdagen for Pogo Pops-legendens bortgang, samles en bukett med kjente artister på USF…

5 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2022

Året er omme og fasiten er inne. Her er de beste albumene fra 2022, ifølge…

1 år ago