Categories: Plater

Damnation And A Day – Skrekkmetall uten særpreg

Etter ni offisielle utgivelser på mindre selskap har Cradle Of Filth sluppet inn i Sonys varme armkrok. Så snart et metallband signeres på et så stort selskap følger den obligatoriske debatten om hvorvidt bandet har solgt sin sjel til kommersialismen.

Innen ekstremmetallen ligger det jo en viss prestisje i å være et undergrunnsband. Men det blåser Cradle Of Filth i. For enkelte har jo karakterisert dette bandet som black metal. Og det skal man vokte seg vel for.

Selv om elementer som lynhurtig dobbeltpedaltromming og heseblesende skriking er til stede, er dette langt i fra denne sjangeren. Damnation And A Day er et slags konseptalbum delt inn i de fire kapitlene Fantasia Down, Paradise Lost (ikke så veldig originalt, kanskje?), Sewer Side Up og The Scented Garden.

Den første singelen, Bababon A.D. (So Glad For The Madness), er ganske representativ for hele albumet. Låten som helhet er ikke spesielt imponerende, men inneholder enkelte gode partier. Problemet ligger først og fremst i at låtene har så utrolig lite særpreg.

Her presenteres det samme riffet opp og i mente, noe som blir rimelig kjedelig i lengden. Unntak som Better To Reign In Hell og Hurt And Virtue er ikke nok til å heve dette fra en middels utgivelse.

Cradle Of Filth gjør seg best i mindre mengder, og gjerne i form av en skrekkvideo eller to. Men en time og seksten minutter med overprodusert horrormetall på platespilleren blir i drøyeste laget.

Pål M. Dimmen

Recent Posts

Holder det nede med rap på norsk

Simon Moholt fra Oslo holder det nede med old school rap på norsk. Hans EP,…

2 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2023

Hun har vunnet en drøss med priser, samarbeidet med alt fra Röyksopp til Timbuktu, og…

4 måneder ago

De beste reutgivelsene i 2023

Musikkbransjen fortsettet å pumpe ut reutgivelser på vinyl. Plateconnaisseur og Panorama-grunnlegger Paul A. Nordal viser…

4 måneder ago

Her er våre musikkfavoritter fra 2023

Hvilke album likte du best i 2023? Vi stilte dette spørsmålet til våre gode venner.…

4 måneder ago

Hyller Hammersland

Dagen før ettårsdagen for Pogo Pops-legendens bortgang, samles en bukett med kjente artister på USF…

5 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2022

Året er omme og fasiten er inne. Her er de beste albumene fra 2022, ifølge…

1 år ago