Spend The Night – Strømlinjeformet punkrock

Spend The Night – Strømlinjeformet punkrock

The Donnas består av fire jenter, og Spend The Night er deres femte langspiller. Gruppen skal etter sigende være store fans av punkrocklegendene The Ramones. Dette merkes på hvordan gruppen klemmer til fra første sekund, og ikke tar seg tid til å trekke pusten før det hele er omme. Dette er punkrock, og det er ikke noe feil med innsatsen som bli vist. Problemet er bare at det hele låter så ufarlig.

Der hvor de gamle punkheltene i Ramones hadde et møkkete og rebelsk uttrykk, roter The Donnas seg inn i en strømlinjeformet produksjon. Her er alt under kontroll, og resultatet låter glatt og ufarlig. Gruppen prøver å rocke som de gamle heltene, men de snubler i sine egne rocksko på veien. Og lander flatt på magen. Det blir rett og slett for kjedelig.

Man sitter med den følelsen at The Donnas i levende live kan være en tøff opplevelse. For det er ikke spillegleden eller energien det skorter på. Men det er for lite variasjon kombinert med en tillagt frykt for å møkke seg litt til.

Videre bør det også nevnes at tekstmaterialet heller ikke kvalifiserer til noen nobelpris i litteratur. Men det gjorde på sin side heller ikke tekstene til Ramones, så det skal de få slippe unna med.

The Donnas er akkurat så farlige at det kan spilles med tungrotasjon på kommersielle TV-stasjoner som MTV. De kan sikkert få en stor tilhørerskare blant unge, og «opprørske» 16-årige jenter som akkurat har gjort det slutt med Backstreet Boys og søker trøst i tøff-i-trynet rocken.

Spend The Night står kanskje nettopp derfor tilbake som en grei start på en fremtidig rockkarriere. Men for alle som har hatt rock som interessefelt en stund, er faren overhengende stor for at The Donnas blir for uinteressant.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.