100° – Mer spennende rock fra Sverige

100° – Mer spennende rock fra Sverige

Shout Out Louds kom sammen for første gang i 2001, og består av fem gamle kompiser. Målet med musikken gruppen lager er å holde den så enkel som mulig. Med det mener de at låtene ikke skal være for kompliserte, men tvert i mot treffe tilhørerne like direkte som en øm berøring, eller en knyttneve i fjeset.

Shout Out Louds viser på denne firespors EP-en at de har ett og annet å fare med. Låtene er enkle, oppriktige og tidvis fulle av energi. Og det er på de to låtene der det er mest fart gruppen overbeviser.

Hvis gruppen makter å videreutvikle det de presterer på Hurry Up Let’s Go og på tittelkuttet 100°, kan dette bli veldig spennende. Disse to låtene holdes oppe av et energisk tempo og av den meget dyktige vokalisten Adam Olenius. Han overbeviser stort, og gir med dette forhåpninger om at en fremtidig langspiller kan bli en knallopplevelse.

Dessverre svekkes EP-en også litt av to spor som ikke går i noen spesiell retning. Det kan i det hele tatt diskuteres om verden er tjent med stort flere produsenter av melankolske deppelåter. For akkurat her er ikke forsøket særlig imponerende.

Denne anmelderens råd blir derfor å holde tempoet oppe og lage mer feststemt partyrock. For etter denne EP-en virker det som om det er slikt gruppen liker best å holde på med.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.