Categories: Plater

Void Of Value – Stødig punkrock-debut

Satirnine er et punkrockband fra Sverige, som ble dannet i 1999. De har siden oppstarten sluppet et par demoer, og bedrevet omfattende turnevirksomhet rundt omkring i Sverige. For litt siden hadde de også konsert i Norge, nærmere bestemt på Café Mono i Oslo. Den gang sammen med amerikanske Soledad Brothers.

Satirnine leverer et meget spennende album i form av denne debuten. Det er rett-på-sak rock av ypperste klasse, som setter adrenalinpumpen i aksjon fra første klask på trommesettet. Det er med andre ord ikke noen tvil om hva som kommer til å prege denne skiva. I hvert fall ikke etter at Ambivalent Song har fått spilt fra seg. Her får du garasjepunkrock som virkelig vil noe, og som ikke stopper å peise på før det hele klokkes inn på drøye tretti minutter.

Det er en skarp, og nesten uferdig produksjon som følger gjennom denne skiva. Dette gjør at det ikke blir så forutsigbart som man kanskje skulle kunne frykte fra punkrockdebutanter. Gruppen våger mer utover i skiva, noe som gjør at det forblir en interessant lytteropplevelse hele veien.

Allsangsmomentet er også under kontroll. Spesielt i Back Off, som låter helt utrolig fet i et sånt øyemed. Thilda Stendahls vokal, sammen med en rivende god basslinje og frenetisk tromming, gjør dette enkeltinnslaget til en helt spesiell opplevelse.

Void Of Value beviser en gang for alle, at jenter ikke står noe tilbake for gutter når det kommer til rock. Dette er i det hele tatt veldig god rock, og kan trygt kjøpes.

Andreas Haslegaard

Recent Posts

Holder det nede med rap på norsk

Simon Moholt fra Oslo holder det nede med old school rap på norsk. Hans EP,…

2 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2023

Hun har vunnet en drøss med priser, samarbeidet med alt fra Röyksopp til Timbuktu, og…

4 måneder ago

De beste reutgivelsene i 2023

Musikkbransjen fortsettet å pumpe ut reutgivelser på vinyl. Plateconnaisseur og Panorama-grunnlegger Paul A. Nordal viser…

4 måneder ago

Her er våre musikkfavoritter fra 2023

Hvilke album likte du best i 2023? Vi stilte dette spørsmålet til våre gode venner.…

4 måneder ago

Hyller Hammersland

Dagen før ettårsdagen for Pogo Pops-legendens bortgang, samles en bukett med kjente artister på USF…

5 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2022

Året er omme og fasiten er inne. Her er de beste albumene fra 2022, ifølge…

1 år ago