Urban Generation – Stjerner i sikte, men…

Urban Generation – Stjerner i sikte, men…

Men hva med produktet da? Albumet Urban Generation? Jo, det er akkurat som forventet. Miss3 er tre jenter i midten av tenåra som er Norges nyeste purunge popstjerner. Hvor vellykket den «bli-stjerne-i-tenåra» greia egentlig er, kan man imidlertid diskutere.

Kanskje folk burde få litt flere år på samvittigheten før de kastes ut i musikklivet? Miss3 ønsker seg sikkert dette selv, men plateselskapene bør muligens tenke seg om før de benytter skoleungdom til sine prosjekter og krumspring. Det føles liksom litt underlig å høre om komplekse kjærlighetsproblemer fra en 14-åring.

Ellers følger Urban Generation kokeboken omtrent som man skulle kunne forvente. Maria, Eirin og Natalie (som de heter) synger flott nok, og melodiene er ordinære popstykker skrevet av diverse låtskrivere. Det er egentlig ikke mye å skrive om musikken i seg selv, det låter meget tradisjonelt og ferdigprodusert og dermed også svært kjedelig. For du har hørt dette før. Så er kanskje platen også aller best egnet for ungdom på medlemmene i Miss3 sin egen alder.

Å lese takketeksten i coverheftet sier også sitt. Etter at jentene har takket sine produsenter og familier og sånt som hører med, kommer plateselskapets(!) takkeliste. Hvor ofte ser man egentlig det?

Miss3 er i og for seg flinke, og bør kanskje være stolte av hva dette prosjektet faktisk har blitt (sett med en tenårinmgs øyne). Men man kan undres om ikke Egmont Music har annet å ta seg til?

Ved å kjøpe denne platen ville jeg følt at jeg støttet industrien og ikke artistene. Hvilket bør gi enhver en litt emmen smak i munnen.

Ole Martin Hoel

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.