Classy, Filthy & Home Alone – Hjemme alene-punk

Classy, Filthy & Home Alone – Hjemme alene-punk

Etter det undertegnede skjønner, kommer bandet egentlig fra Gjøvik, men flyttet til Oslo for å komme seg videre. Om denne firespors EP-en er resultatet av det, så har den geografiske forflytningen vært meget vellykket.

Misforstå ikke; det er virkelig ikke noe oppsiktsvekkende nytt og genialt innovativt ved Asstronauts musikk (eller navn, for den saks skyld). Men de låter tøft og – ja, gammeldags på en god måte. Der de fleste punkband av i dag går feil ved å spille altfor bra, er disse guttas spillepolitikk noe mer rufsete. Ikke det at de spiller dårlig, de låter bare ikke så forbaska flinke.

Trommisen henger for eksempel litt i forhold til resten av bandet, men det er akkurat det som gjør det resultatet mer spennende å høre på. Og gitarene er akkurat så småskitne som vi liker punken vår: Skitten og litt doven, på samme måten som vokalen også er akkurat det. Låtene er heller ikke spesielt dårlige, for å si det sånn.

Alle punkband liker å referere til Sex Pistols, Ramones og UK Subs. Men for en gangs skyld er det også mulig å høre disse referansene i musikken. På Classy, Filthy & Home Alone kan man nær sagt høre Johnny Rotten og Joey Ramone luske i krokene – i tillegg til at vi faktisk får småfint besøk av Fiona fra Pornshot på knallåta Go Go Girls.

Skal ikke påstå at Asstronaut kommer til å bli noe mer enn et godt punkband. Men dette er gutter som har noe ekstra. Dette lille «noe» som alle virkelig gode band har. Samtidig er de i besittelse av en vellystighet og lett tilgjengelighet som kan gi dem et større publikum.

Vi får vente spent på om det kommer noe album etter hvert, for Classy, Filthy & Home Alone kommer til å få noen runder til i bilstereoen fremover. Spennende!

Frode Fossvold-Jørum

Skrev min første anmeldelse for Panorama i 1999 og har siden holdt det gående. Svak for den gode melodi og fengende gitarriff. I spekteret mellom metal og gitarpop er der jeg trives best, men hører gjerne på både jazz og hiphop. Singer-songwriters kjeder meg stort sett. Bachelor i kulturarbeid og stort sett jobbet innenfor kultur. Jobber til daglig som kommunikasjonsrådgiver ved NTNU. Har podkasten "Lars og Frode snakker om musikk" som startet sommeren 2021. Fotograferer også en del og har et bra arkiv med konsertfoto. Hevder ikke å vite bedre enn deg. Følg meg på Spotify: http://open.spotify.com/user/rawky Last.fm: http://www.last.fm/user/rawky/

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.