Scroll To Top

Classy, Filthy & Home Alone – Hjemme alene-punk

Artister: Sjangre: ,
Karakter

Etter det undertegnede skjønner, kommer bandet egentlig fra Gjøvik, men flyttet til Oslo for å komme seg videre. Om denne firespors EP-en er resultatet av det, så har den geografiske forflytningen vært meget vellykket.

Misforstå ikke; det er virkelig ikke noe oppsiktsvekkende nytt og genialt innovativt ved Asstronauts musikk (eller navn, for den saks skyld). Men de låter tøft og – ja, gammeldags på en god måte. Der de fleste punkband av i dag går feil ved å spille altfor bra, er disse guttas spillepolitikk noe mer rufsete. Ikke det at de spiller dårlig, de låter bare ikke så forbaska flinke.

Trommisen henger for eksempel litt i forhold til resten av bandet, men det er akkurat det som gjør det resultatet mer spennende å høre på. Og gitarene er akkurat så småskitne som vi liker punken vår: Skitten og litt doven, på samme måten som vokalen også er akkurat det. Låtene er heller ikke spesielt dårlige, for å si det sånn.

Alle punkband liker å referere til Sex Pistols, Ramones og UK Subs. Men for en gangs skyld er det også mulig å høre disse referansene i musikken. På Classy, Filthy & Home Alone kan man nær sagt høre Johnny Rotten og Joey Ramone luske i krokene – i tillegg til at vi faktisk får småfint besøk av Fiona fra Pornshot på knallåta Go Go Girls.

Skal ikke påstå at Asstronaut kommer til å bli noe mer enn et godt punkband. Men dette er gutter som har noe ekstra. Dette lille «noe» som alle virkelig gode band har. Samtidig er de i besittelse av en vellystighet og lett tilgjengelighet som kan gi dem et større publikum.

Vi får vente spent på om det kommer noe album etter hvert, for Classy, Filthy & Home Alone kommer til å få noen runder til i bilstereoen fremover. Spennende!

Om skribenten

Frode Fossvold-Jørum

Skrev min første anmeldelse for Panorama i 1999 og har siden holdt det gående. Svak for den gode melodi og fengende gitarriff. I spekteret mellom metal og gitarpop er der jeg trives best, men hører gjerne på både jazz og hiphop. Singer-songwriters kjeder meg stort sett. Bachelor i kulturarbeid og stort sett jobbet innenfor kultur. Jobber til daglig som kommunikasjonsmedarbeider på NTNU. Har vært vokalist i det ganske ambisjonsløse hardrockbandet Rebolt. Fotograferer også en del og har et bra arkiv med konsertfoto. Hevder ikke å vite bedre enn deg. Følg meg på Spotify: http://open.spotify.com/user/rawky Last.fm: http://www.last.fm/user/rawky/

kommentarer