Tam New Order-flørt

Tam New Order-flørt

(Oslo, Youngstorget 23.8.2003)

Og med en rekke nye låter fra det kommende albumet på programmet, hadde Lise Karlsnes og kompani for alvor sjansen til å markere sin tilbakekomst under lørdagens Kalas-fest.

Kopister
Men sånn skulle det ikke gå. Med Hey Baby, hvor Briskeby ubeskjedent og frekt nok har stjålet velkjente riff fra New Order som eneste kjente nye låt på repertoaret, var det naturligvis de gamle låtene publikum først og fremst hang med på.

Men tross en viss respons fra de ivrigste fans som hadde pløyet seg vei lengst frem mot scenen, ble forestillingen fra Briskeby en tam og til tider direkte pinlig affære for oss andre. Da hjelper det ikke en gang å inkludere en flau covertolkning av – ja nettopp; New Order – og deres 1987-hit True Faith. I Briskebys drakt ble dette bare en flau påminnelse om hvor lite interessante de er i forhold til originalene.

Heller ikke et spesielt vellykket forsøk på å kjøre et slags rhythm’n’blues-nummer mens Lise gikk for å skifte til mindre og mer glansende kjole bedret på totalinntrykket. Legger man til gruppens utallige banale og lite flatterende tekststrofer, så sier det seg nesten selv hvor lite spennende dette kan bli på sikt.

Fotograf: Paul A. Nordal
Datert
Låter som Hey Baby, Hey Harvey (neppe helt tilfeldige låttitler heller, eller…?), Wide Awake og Propaganda er kanskje i utgangspunktet fengende nok. Men går man bare litt i dybden her, så avsløres med ett hvor slett håndverket her egentlig er. Briskebys bare to år gamle låter virker dessuten faktisk allerede utgått på dato. Noe som til sammenligning og på ingen måte kan sies om forbildet New Orders solide backkatalog.

Det er likevel klart at bandet har et visst nedslagsfelt. Mest fordi en del av gruppens låtmateriale er av det catchy slaget som umiddelbart setter seg på hjernebarken, men også fordi Briskeby med stadig like sexy Lise Karlsnes i front, har mye av det som skal til for å bli lagt merke til i bandjungelen.

Tross dette ble bandets Kalas-opptreden ikke en spesielt minnerik opplevelse. Og har Briskeby tenkt å ivareta sin posisjon som Norges fremste pophåp, bør de komme opp med sterkere låtmateriale og bedre opptreden enn hva de presterte her.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.