Optimistiske Tranquil

Optimistiske Tranquil

I den anledning fikk Panorama et lite mailintervju med Andreas Ihlebæk – som er vokalist, låtskriver og spiller tangenter i bandet. Bandet består ellers av Marius Larsen på gitar, Andre Solli på bass og Fredrik Brarud på trommer.

– Fortell litt om bandet og hvem dere er!
Tranquil handler i stor grad om at vi er fire personer med vidt forskjellig musikalsk bakgrunn som har endt opp i band sammen. Det tok lang tid før vi fant ut av ting, men nå har vi ramlet oppi noe som har egenart, og er veldig fornøyde med utviklingen. Musikalsk ligger vi et sted mellom garasjepop, sekstitallssoul, punk og tjekkisk tegnefilm(!). Tranquil er først og fremst et energisk live band med spilleglede og catchy låter.

– Hvordan startet dere opp?
– Vi startet med kun trommer, bass og rhodes og hadde vår første konsert på John DEE med Pen Jakke i 1998. Vi hadde en temmelig treg start med masse utskiftninger oo så videre, så bandet vi er nå (med Marius Larsen på gitar, red.anm.) kom ikke igang før rundt 2001. Siden da har det skjedd ekstremt mye. Folk som ikke har sett oss live på et år eller to, vil nok ikke kjenne bandet helt igjen.

– Dere har en løs og ledig og ikke minst funky stil – hvem er forbildene rent musikalsk?
– Vi hører på alt av musikk og forbilder kan være alt fra Sly And The Family Stone og The Sonics til Ben Folds Five og Torbjørn Egner.
– Deres debut-EP Kentucky kom nå i mai og har fått en god mottakelse i pressen. Hva synes dere selv om resultatet? Hva har dere lykkes med, og hva kunne vært bedre?
– EP-en ble spilt inn på en åttespors analog båndopptaker i øvingslokalet. Utstyret hadde akkurat blitt kjøpt inn, og vi satt igang med opptak for å lære oss utstyret. I den prosessen ble EP-en til. Utfra forholdene synes jeg det er blitt en bra sak, men vi har enda til gode å fange inn liveenergien vår på bånd. Har veldig troen på våre neste utgivelser. Vi har mange sterke nye låter, og kan mye mer om utstyret og innspilling.

– Det ryktes at Tranquil er et heftig liveband. Hva er deres live filosofi – om dere har noen?
– Live handler det ikke om noen filosofi, men at vi har det voldsomt moro når vi spiller. Primærbehovene våre inkluderer egentlig kun å spille og spise (samt noen få utvalgte instinktive handlinger).

– Hva skjer i Tranquil leiren for øyeblikket?
– Det skjer mye i tranquilleiren om dagen. Vi skal i studio igjen snart, og en musikkvideo er underveis. Krocketfestivalen og Ørstafestivalen får seg en livedose i slutten av august. Utenom bandet foregår det også mye. Marius har akkurat gjort ferdig ny plate med Elvin Friendly og Karen Jo Fields. Andre er også blitt med i bandet til Karen. Fredrikog Andre er med i backingbandet til singer/songwriter Tommy Tokyo. Jeg, Fredrik og Andre backer Frode Fivel fra Hello Goodbye, både live og på den kommende debutplaten. Ellers er jeg blant annet involvert i Remington Super 60 og EPA. Blir nok noen flere prosjekter utover høsten også.

– Noe album i sikte?
– Låtene til albumet er klare, så det er kun snakk om å få på plass til det praktiske rundt.
– Hvordan er langtidsplanene for bandet og hva håper dere å oppnå med tiden?
– Samme hvor realistisk eller urealistisk det måtte være, er utopien selvfølgelig å leve av musikk.Vi fortsetter med vår greie, og satser på at massene etterhvert skjønner hvor moro det er med dette bandet.

Tranquil spilte altså nylig på Fredriksten Festning under Krocketfestivalen 22. august og under Ørstafestivalen i helgen, 29. august. De spiller også på So What den 18. september.

Mer om Tranquil kan du lese på bandets hjemmeside: www.tranquil.no

Frode Fossvold-Jørum

Skrev min første anmeldelse for Panorama i 1999 og har siden holdt det gående. Svak for den gode melodi og fengende gitarriff. I spekteret mellom metal og gitarpop er der jeg trives best, men hører gjerne på både jazz og hiphop. Singer-songwriters kjeder meg stort sett. Bachelor i kulturarbeid og stort sett jobbet innenfor kultur. Jobber til daglig som kommunikasjonsrådgiver ved NTNU. Har podkasten "Lars og Frode snakker om musikk" som startet sommeren 2021. Fotograferer også en del og har et bra arkiv med konsertfoto. Hevder ikke å vite bedre enn deg. Følg meg på Spotify: http://open.spotify.com/user/rawky Last.fm: http://www.last.fm/user/rawky/

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.