Categories: Konserter

Ikke helt scenevante newyorkere

(John DEE, Oslo, tirsdag 2. september 2003)

Tatt i betrakting av hvor energisk den gode debutplaten til The Bamboo Kids er, var konserten en aldri så liten nedtur. Ikke at låtene ble spesielt dårligere i liveformat, for bandet understreket for undertegnende at gruppen kommer til å bli stor om ikke lenge.

Det som ble The Bamboo Kids‘ svøpe denne kvelden, er at intensiteten og råheten man kan ense på albumet, ikke kom frem i den grad man skulle kunne ønske.


Nervøse
Bandmedlemmene virket nesten litt nervøse der de sto. Akkurat som om de ikke turte å gi ”bånn pinne” i frykt for at de som hadde møtt opp skulle stikke av. Det var med andre ord ikke den attitudetunge rock’n’roll-oppvisningen man kanskje hadde forventet seg.

Scenetekke er tydeligvis noe man får etter å ha spilt seg gjennom så mange konserter at man kan gjøre dem baklengs uten at det forringer kvaliteten.

Brukbar oppvarming
Hadde The Bamboo Kids klart å gjøre mer ut av seg på scenen, eller for å bruke en gammel vending; ”vært musikken”, så kunne dette blitt enda mer enn en brukbar oppvarming. Det skal selvfølgelig tilføyes at å spille for en nesten tomt betonggulv på en tirsdag kveld, kanskje ikke er det mest motiverende publikum.


Ny sjanse på tirsdag
The Bamboo Kids har spilt sammen i drøye to år, og kommer derfor helt sikkert til å finne frem til en liveformula som står i stil til ”trøkket” som fremvises i studio- og på plate. Kanskje de allerede neste tirsdag har knekket koden, for da de har sjansen til å overbevis på nytt.

For kanskje amerikanerne vil trives bedre på en mindre scene når de stiller på Oslos hippe rock’n’roll-stue Mono sammen med de norske skranglepunkerne i Asstronaut på slep som support, I så fall kan det bli en kveld for historiebøkene.

Andreas Haslegaard

Share
Published by
Andreas Haslegaard

Recent Posts

Holder det nede med rap på norsk

Simon Moholt fra Oslo holder det nede med old school rap på norsk. Hans EP,…

2 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2023

Hun har vunnet en drøss med priser, samarbeidet med alt fra Röyksopp til Timbuktu, og…

4 måneder ago

De beste reutgivelsene i 2023

Musikkbransjen fortsettet å pumpe ut reutgivelser på vinyl. Plateconnaisseur og Panorama-grunnlegger Paul A. Nordal viser…

4 måneder ago

Her er våre musikkfavoritter fra 2023

Hvilke album likte du best i 2023? Vi stilte dette spørsmålet til våre gode venner.…

4 måneder ago

Hyller Hammersland

Dagen før ettårsdagen for Pogo Pops-legendens bortgang, samles en bukett med kjente artister på USF…

5 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2022

Året er omme og fasiten er inne. Her er de beste albumene fra 2022, ifølge…

1 år ago