Z og Pop:TV er tilbake på ZTV

Z og Pop:TV er tilbake på ZTV

Som i forrige sesong er det Johannes Myklebust som er programleder. På Øyafestivalen møtte han en rekke av de norske artistene på programmet, deriblant King Midas, El Caco, Cato Salsa Experience, Amundsen og Jaga Jazzist. Sesongåpningen sparkes i gang onsdag 17. september klokken 21.30.

Willy B får egen spalte
Onsdagen etter, 24. september, er Z tilbake i sin mer vante profil, men hvor det er innlemmet en splitter ny programpost. Seksjonen er døpt Ifølge Willy, og der er det rockhistoriker Willy B som får sin egen spalte hvor han hver uke vil komme med betraktninger om ulike norske albumutgivelser. Første album som blir satt under lupen er BigBangs ferske liveplate Radio Radio TV Sleep, som angivelig vil bli utsatt for Willys «konsise, diffuse, konkrete, abstrakte og ærlige» kommentarer.

Z, som for øvrig ble Gullrute-nominert i vår, sendes hver onsdag klokken 21.30, med repriser hver søndag. I tillegg til reportasjer om kjente og ukjente norske band, etablerte artister og nykommere, vises det også mye norsk musikkvideo i programmet.

Også mer Pop:TV
Samtidig fortsetter Pop:TVZTV med Henriette Bruusgaard (som var første programleder i Z, red.anm.) som programleder. Dette programmet har ikke utelukkende fokus på norsk musikk, men konsentrerer seg både om den hjemlige og den internasjonale musikkscenen. Pop:TV sendes hver mandag klokken 19.00, mens første sending går på luften mandag 22. september.

Bruusgaard har for øvrig også overtatt jobben som musikkansvarlig i ZTV. Dette er en stilling hun deler med Gisle Stokland, som til daglig er markedssjef i Stress.no, og som tidligere har jobbet for mtv.com og det amerikanske bransjebladet Billboard Magazine.

Gleder seg
Bruusgaard og Stokland gleder seg begge til å jobbe videre med ZTVs musikkprogrammer, ikke minst fordi kanalen satser sterkt på norske artister:
– Jeg startet i ZTV i 2002, og det var virkelig på tide at Norge fikk sin egen musikkanal. Det har vært utrolig morsomt å følge den enorme utviklingen norsk musikk, og ikke minst norsk musikkvideoproduksjon har hatt siden det, sier Henriette Bruusgaard.

– Dette er en utfordring vi gleder oss til, sier Stokland. Med rundt åtti timer i uken dedikert til musikk er det ikke få videoer som skal gjennomgås for å gi et best mulig musikktilbud. Vi skal gjøre hva vi kan for at ZTV hele tiden skal bli bedre, og vi håper at musikk-Norge fortsetter å støtte denne viktige kanalen.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.