The Randy Newman Songbook Vol. 1 – Et glimrende karriereoverblikk

The Randy Newman Songbook Vol. 1 – Et glimrende karriereoverblikk

Albumet har fått plass til atten låter som spenner fra I Think It’s Going To Rain Today, opprinnelig fra hans første utgivelse, til låter hentet fra hans siste ordinære albumutgivelse, Bad Love fra 1999. Låtene er innspilt med Randy Newmans nasale, men behagelige stemme, kun akkompagnert av seg selv på piano.

De fleste av mannens klassikere er med her. Som Lousiana 1927, Rednecks og It’s Money That I Love. Det er også gjort plass til mindre opplagte låtvalg, deriblant innslag fra hans noe varierende Bad Love.

Det er mye som er bra med Randy Newman, og det aller beste er hans låtskriverevner. Eller rettere sagt hans evner til å skrive begivenhetsrike og medrivne fortellinger.

Hans tragiske, og like fullt komiske betraktninger fra sitt kjære USA i samtid og fortid, blir til fengende melodier det er vanskelig å ikke like. Som tonefølge til disse fortellingene, bruker han det meste av det den amerikanske musikktradisjonen kan tilby. Enten det er snakk om blues, jazz, country eller ragtime.

Alt i alt er The Randy Newman Songbook Vol.1 et glimrende overblikk av mannens karriere. Og kanskje best av alt; det kommer mer.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.