To Late To Turn…To Early To Panic – Hyggelig men tørr poprock

To Late To Turn…To Early To Panic – Hyggelig men tørr poprock

Popscore har siden oppstarten i 1998, holdt over 120 konserter i Norge. I tillegg har de blant annet gitt ut en limitert EP ved navn Sweet EP i 2001. Bandet er oslobasert, og består av Frode Aga (låtskriver, vokalist), Thomas Stenersen, Ole Rasmus Hjelle (begge gitar), Odd Inge Rand (bass) og Alf Magne Hillestand (trommer). Denne langspillerdebuten har de sluppet på eget selskap, Bread And Records, som de startet for litt tid tilbake.

Gruppen spiller en vel det nærmeste vi kommer helt streit popmusikk. Det er slik musikk man setter på, og bare lar gå helt til den har spilt seg ferdig. Låtene slentrer avgårde på en nærmest drømmende måte, men helt uten å utfordre nervesystemet i noen nevneverdig grad.

Det er nettopp her problemet til Popscore dukker opp. Låtene blir for like hverandre i lengden, og de happy sekstitallsvibbene som med jevne mellomrom dukker opp, fenger ikke så godt som de kanskje burde.

Ikke at gruppen utviser en annenrangs popmusikk eller noe, men det er bare det at de heller ikke klarer å heve seg over hopen av gode poprockband som er i omløp om dagen. Eller for å si det på en annen måte: Det skal relativt mye til for at grupper innenfor dette fragmentet av populærmusikken utmerker seg i en spesielt viktig retning. Og popen til Popscore er intet unntak.

Undertegnede tror derimot at Popscore kan bli et band som etter hvert finner frem til det lille ekstra. De må bare våge å riste seg litt løs fra de standardiserte popritene. Og dersom de klarer å utnytte vokalist Frode Agas stemme mer, i spann med mer utfordrende arrangementer, så er de så absolutt inne på rett spor. For Aga er utvilsomt i besittelse av en landerts bedre stemmer, og bør stengt tatt få mer å jobbe med.

Undertegnene søker altså litt mer fart i denne musikken. Slik Popscore spiller nå er det bra, men kanskje ikke helt der de kan og bør være. Når man har en så spennende vokalist med på laget, blir det nesten feil å spille en popmusikk som ikke gjør noen videre forskjell.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.