Saksøker plateselskapene

Saksøker plateselskapene

Den amerikanske bredbåndsleverandøren Charter Communications har tatt ut søksmål mot Recording Industry Association of America (RIAA) for å slippe å utlevere identiteten til 150 kunder. Dermed følger selskapet eksempelet til andre nettleverandører, som Verizon og SBC.

Selskapene er uenige i RIAAs tolkning av en copyright-bestemmelse fra 1998, og vil nå utfordre platebransjens korstog mot de såkalte musikkpiratene i en amerikansk rett. RIAA bruker bestemmelsen til å tvinge internettleverandører til å oppgi identiteten til brukere som er mistenkt for å distribuere rettighetsbelagt materiale over nett. De tre nettleverandørene mener at kravene til RIAA bryter med retten til ytringsfrihet og truer folks privatliv.

– Våre kunderelasjoner er vårt fremste ansvar, og vi bruker nå vår lovfestede rett til å beskytte kundene våre, sier driftssjef Maggie Bellville i Charter Communications til nyhetsbyrået Reuters. RIAA kaller søksmålet en ren prosedyre.

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.