En lettere skranglete aften

En lettere skranglete aften

John DEE Torsdag 23 oktober 2003
Alle foto: Knut Neerland (knut@rekylfoto.no)

Denne kvelden startet med at rockehåpet Askil Holm gikk på scenen som oppvarmingsact. Han hadde latt pluggene ligge hjemme, og fremført derfor nytt og gammelt materiell akustisk. Resultatet var hyggelig annerledes, og utgjorde en fin oppvarming for kveldens hovedattraksjon

Leverte indierockvarene
For etter at Holm hadde spilt seg ferdig, og John DEE hadde begynt å fylle seg opp, gikk Stephen Malkmus på scenen . Og sammen med sitt band The Jicks levert han indierockvarene som om vi skulle ha avtalt det på forhånd.

Men så skal det sies at det skal vanskelig gjøres å trå feil, når man har en så fyldig backkatalog som Stephen Malkmus har. Egentlig er det ingen vei utenom suksess når man fremfører låtene sine med så stor kløkt som tilfellet var denne torsdagen.

I løpet av den drøye timen de var på scenen fikk vi akkurat det vi var kommet for å høre. Det vil si den riktige blandingen av lo-fi, skranglerock og rett frem rock’n’roll som gjør Malkmus til det ikonen han tross alt er.

Pratesalige Malkmus
Selv om kanskje ikke soloartisten Stephen Malkmus er like skranglete som hans gamle band Pavement periodisk var, så blir dette aldri kjedelig. Hans karismatiske fremtreden på scenen, sammen med et utvalg låter fra hans soloplater som attpåtil fungerer svært godt live, sørger for full valuta for billettpengene.

Det virket i alle fall som om de fremmøtte var rimelig godt fornøyde. Det ble jublet for hver sang, og enkelte av dem prøvde sogar å så godt de kunne å komme i dialog med Malkmus. Han var i alle fall i det pratsomme hjørnet, og langet i farten ut mot prisnivået her til lands (eksemplifisert ved prisen på gitarstrenger(!), og slo vitser om hvor lure vi (nordmenn) er som ikke fortalte svenskene om oljen på syttitallet.

Alt i alt ble dette ble dette et meget hyggelig møte med en legende. Bra mann med bra band kan ikke blir stort annet et bra musikk! Og det var akkurat det vi fikk servert denne kvelden; kul musikk fra og for bra mennesker.

NB!: For de av dere som ikke befant dere i hovedstaden i går, kan dere ennå og rekke opptredenen på Hulen, Bergen i kveld.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.