Koyo – Spretten flinkisjazz

Koyo – Spretten flinkisjazz

Odd Job kommer altså fra Sverige, og består av Peter Forss (bass), Per ‘Ruskträsk’ Johansson (saksofon), Goran Kajfeš (tompet) Daniel Karlsson (piano) og Janne Robertson (trommer). Gruppen har eksistert siden 1998, men har hatt den nåværende besetningen siden 2001.

De fem medlemmene har hver for seg spilt sammen med en flåte av eminente musikere. Blant annet bør navn som Eagle-Eye Cherry, Eric Gadd, Sting og Bo Kaspers Orkester nevnes fra den enorme mengden av oppegående artister som disse fem har jobbet sammen med.

Koyo er en av de platene man kan sette på om og om igjen, uten at den viser tegn til å bli utspilt. Den er så variert i oppbygningen at lytteren aldri rekker å kjede seg. Alt fra det sløye kafejazzpregede, til det mer oppfunka og livsglade er det funnet plass til. Og det fungerer aldeles glimrende!

Helt fra åpningslåta Their Song kommer i gang, og til de førtiminuttene avsluttes med Must, går det opp for en hvilken juvel man sitter med. Melodiene er sofistikert gjennomtenkte, og innehar hver for seg en særegen groove som masserer ørene etter en lang dag med rock’n’roll.

Gruppen inntar aldri rollen som besserwissere, som har det mål for øye å belære deg om hvordan det skal ‘jazzes’. De produserer riktig nok smarte toner, men ikke for smart for sitt eget beste. Kvintetten gjør med andre ord det de har tro på, uten å tenke for mye på om det er riktig eller ikke. Dette til det resultat at skiva hele tiden fremstår som ytterst interessant, og riktig i sin uttrykksform.

Koyo er kort og godt en meget god jazzutgivelse. Og som derfor får med seg et klapp på skulderen på veien videre til platekjøperne. Rett og slett et knallalbum.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.