Pisspreik – Konstuktivt pisspreik

Pisspreik – Konstuktivt pisspreik

Trioen Fremmed Rase består av Kapabel, Ordfører`n og MC Apekatt, og har gjort sitt beste for at hip hopscenen i Trondheim skal bli så stuerein som mulig. Og med denne debuten er de på god vei til å klare det.

Det er selvfølgelig en hel masse man kan utsette på denne gruppen. De er tett opptil så lite politisk korrekte som det et mulig å bli. Spesielt ettersom tekstene deres kan sies å av og til være omtrent like slibrige som våte drømmer, og at de legger rim på trøndersk(!). Det høres ille ut, men saken er at det låter akkurat så harry at det bikker over i å bli godt.

Der hvor bergenserne Spetakkel fyrer av den ene høytempo rimsalven med etter den andre, er det lettere å få tak på Fremmed Rase. De bruker språket til å bygge fengende tekster, som treffer deg akkurat der de skal; midt i fjeset. Låtene er usminkede og rett på sak, uten rote seg bort i uvesenligheter. Som for eksempel på singelen Råne.

Her får vi servert alle de stereotype oppfatningene vi på Østlandet har om trøndersk ungdom. Nøkkelordene er råning, hjemmebrent og sjekking av lettlurte ungjenter i en shabby Opel. Egentlig helt jævlig, men samtidig ikke så rent lite underholdende å høre på. Men for alle del; pass på datteren din!

Men uten beats får man ingen bra hip hop-skive. Og det er akkurat på dette punktet Fremmed Rase stikker av med seieren. Kapabel stepper opp, og viser seg frem som en aldeles strålende låtspikrer. Han har produsert samtlige tolv spor, som en etter en viser seg å være både særdeles velprodusert samt være catchy i lydbildet.

Alt i alt er Pisspreik en smukk sak som viser at det ikke nødvendigvis må være rock som kommer fra Trondheim. Fremmed Rase er kanskje ikke er den mest oppbyggende hip hopen på markedet. Men de representerer i alle fall en gjennomført, og på alle måter dugelig hip hop, som fortjener oppmerksomhet.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.