Live 2003 – Helt grei liveskive

Live 2003 – Helt grei liveskive

Når Coldplay slipper en dobbel konsertplate bestående av en CD og en DVD, vil det nok vekke stor interesse blant bandets mange fans.

Coldplay har tidligere gitt ut to svært så habile album, for både debuten Parachutes og A Rush Of Blood To The Head fra i fjor er begge spekket med geniale melodier, mens Chris Martins er en frontmann vi liker å like. Men er liveutgaven av bandet like interessant som studioversjonen?

DVD-en består av et konsertopptak fra Hordern Pavillion i Sydney samt en turnedagbok på førti minutter. I tillegg er ekstrastoff som turnedatoer, tekster, linker og lignende inkludert. Konsertopptaket er akseptabelt det; med god lyd, godt bilde og bra klipping. Pluss på muligheten til å se enkelte sanger fremført fra ulike kameravinkler, og man får mye for pengene. Alt som trengs for en god DVD-konsert er altså i utgangspunktet med, bare så synd at Coldplay fremstår som et ganske ordinært sceneband.

Greit nok, de spiller bra og Chris Martin synger som han skal, men konserten mangler det lille ekstra som gjør dette uunnværlig for fansen. Det hele blir nesten som å høre platene med en lang sammenhengende musikkvideo til. For her er hvert eneste innslag plagsomt likt albumversjonen.

Denne anmelder setter pris på at band gjør noe mer ut av liveshowene sine, og med det gir sangene ekstra liv. At Martin hopper litt i takt med musikken kan ikke alene anses som nok til å tilfredsstille disse behovene. Det tar seg selvfølgelig opp mot slutten,der alle hitene kommer, blant dem; Yellow, The Scientist og Clocks. Disse serveres etter hverandre, og er utvilsomt et sterkt trekløver som er i stand til å redde enhver konsertopplevelse.

I tillegg kan den nye låten Moses oppleves her, samt et bidrag som tidligere kun har vært å finne på The Blue Room EPSee You Soon. Dette trekker også opp. Men når det mest magiske øyeblikket på seansen er publikum som selv fremfører avslutningen på Trouble, så blir ikke konserten sett under ett stående i minneboken så fryktelig lenge.

Turnedagboken er på sin side spennende nok, men likevel ikke noe som frister til å ses mange ganger. Bonusstoffet er likeså helt OK, og spesielt greit er det at tekstene til Parachutes – som mangler i albumheftet – er med.

CD-en med musikkopptak som følger med er egentlig ganske overflødig for dem som har begge albumene fra før. Lyden er god og bandet spiller bra, mens problemet ligger i at hele greia føles litt unødvendig. Eneste motivet må være å få samlet alle de beste låtene fra hvert album på en og samme disk (inkludert de nevnte to nye låtene); Dog mangler The Scientist her, noe som trekker ned.

Coldplays Live 2003 fungerer egentlig likevel helt fint til sitt bruk, men blir aldri så fantastisk som en håper på etter først å ha vent seg til bandet på plate.

Christer Alexander Hansen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.