Gratis – Gratis glede

Gratis – Gratis glede

Den varme popen med sterke islett fra visetradisjonen, er musikk de fleste lytterne kan varme seg på. Stemmen til Felix Johansen er en salig miks av Lars-Lillo Stenberg og Kåre Virud som står utmerket til Johansens hverdagsbetraktninger.

Tekstene er ikke poesi, men derimot gode nok som sangtekster med utgangspunkt i kjærligheten. Noe som de aller fleste vil kunne kjenne seg igjen i.

Med seg på platen har Johansen fått god hjelp av utmerkede musikanter og sangere som Espen Jørgensen, som for øvrig også har produsert platen på glimrende vis, Finn Tore Tokle, strengeinstrumentguden Geir Sundstøl og Unni Wilhelmsen med sin deilige stemme.

Høydepunktene er det mange av. Best sitter kanskje åpningssporet Male Himmelen Grønn, som burde ha store muligheter på radio, Vær Stille med nevnte Unni Wilhelmsen og Tjue År Til med banjo og Sundstøls lapsteel.

En viss likegyldighet brer seg dessverre utover i albumet, og en større variasjon i det musikalske uttrykket kunne vært ønskelig. Likevel er Gratis blitt et feiende flott popalbum som tåler flere runder i CD-spilleren.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.