Mooie Garage – Skranglete melankolsk

Mooie Garage – Skranglete melankolsk

Mooie Garage er et småskranglete og litt rart enmannsprosjekt som nå er ute med sitt selvtitulererte debutalbum. Hele albumet er spillt inn på hovedpersonens kjøkken i Oslo – med en åttespors båndopptaker. Jaap, som han heter, spiller stort sett alle instrumenter selv, i tillegg til at han synger og også har produsert platen.

Albumet Mooie Garage er en reise gjennom et unikt lite musikkunivers, hvor mange forskjellige musikkreferanser kan trekkes fram. Alt fra orgelpsykedelia, via skrantete landeveiscountry av den mer moderne sorten, til vakre små viser.

Mooie Garage har med dette levert et lekent og variert album, den saken er det liten tvil om. Samtidig snakker vi om en helhet i all variasjonen som albumet er preget av. Det er en etter hvert veldig lett kjennbar Mooie-sound å høre på hvert enkelt spor. Lydbildet er i tillegg til tider ganske så komplekst til å være spillt inn på en åttespors båndopptaker.

Alt dette til tross, så blir det nå og da uspennende. Særlig mot slutten av platen føles det som om fokuset på de gode melodiene og heftige arrangementene forsvinner. Det høres mer ut som Jaap her bare leker seg med instrumentene sine på kjøkkenet, og resultatet låter dermed ganske umotivert. Hadde slutten vært mer som begynnelsen, med interessante sanger med en seriøs plan – slik som i Yoni Mystery Flower og Treading Backwards, ville lytteren sitte igjen med et mye bedre totalinntrykk.

Alt i alt er dette likevel en småspennende og likeså koselig utgivelse som bør spilles et par ganger for ikke å havne i glemmeboken for kjapt.

Christer Alexander Hansen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.