Cast Anchor – Den lekre lyden av sykkelbjeller

Cast Anchor – Den lekre lyden av sykkelbjeller

Fra en fagert dekorert konvolutt av forgjengelig gråpapir ble Hukkelbergs EP Cast Anchor fisket ut. Den viste seg å inneholde fire låter, hvorav to er spilt inn i studio og resten er live fra Blå. Det hele er ment som en forsmak på et kommende album på Grünerløkka-selskapet Propeller Records.

Hanne Hukkelbergs musikk har den egenskapen at den kommer snikende innpå deg. Melodiene flyter umerkelig rundt i rommet og finner sakte men sikkert veien til din bevissthet. Hun fraserer på en besynderlig sensibel og jazzete måte over en nokså utradisjonell instrumentering bestående av blant annet bassklarinett. Det er ikke akkurat jazz, ikke akkurat visesang og ikke akkurat pop – men alt sammen på en gang. Om begrepet visejazzpop noensinne har blitt fylt med mening må det være i Hanne Hukkelbergs tilfelle.

Hukkelberg bruker også rene lydopptak som et eget instrument – noe som medfører at det hele får en aura av pastoral løssluppenhet over seg. Lyden av regnskyll og sykkelbjeller forsyner musikken med en ekstra tander kvalitet uten at resultatet hverken blir new age-aktig eller trekker fokus vekk fra det viktigste – melodiene. Vokalmessig er opplagte referanser nordiske favoritter som Björk og Stina Nordenstam, men det er likevel noe eget med Hukkelbergs stemme som gjør at hun skiller seg ut fra disse.

Som man skjønner virker det svært lovende dette her og jeg gleder meg til hele plata kommer en gang i løpet av våren. Da får vi vite om det bor så mye i henne som denne EPen kan tyde på. Imens får jeg kose meg med denne utgivelsen samtidig som det nevnes at hun og hennes medmusikanter spiller på by:Larm i feburar.

Øyvind Svaleng

Bibliotekkonsulent, bosatt i Drammen. Twitter: @swazi98chafin Last.fm: last.fm/user/Swazi Rateyourmusic: rateyourmusic.com/~swazi98chafin

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.