Categories: Plater

Let’s Grow Together – The Comeback Of St. Thomas – Selvstendig Thomas på egenhånd

Turbulensen rundt havariet med City Slang og alt oppstyret rundt St. Thomas’ konsert i Royal Albert Hall i fjor er historie. Den fremdeles unge, men kanskje ikke lenger fullt så lovende oslogutten antyder med Let’s Grow Together – The Comeback Of St. Thomas at ialle fall han selv har lagt fortiden bak seg. Fokus er med dette rettet fremover.

Gjennom sitt nye album viser Thomas Hansen seg definitivt som en habil låtsnekrer. Brorparten av innholdet på Let’s Grow Together – The Comeback Of St. Thomas er nemlig av svært høy klasse. Men i motsetning til fjorårets velproduserte Hey Harmony, bærer den nye platen i større grad preg av å være et hjemmesnekret produkt. I alle fall til en viss grad, noe som også bekreftes ved at Thomas selv foruten å synge, også spiller de fleste instrumenter her. Om ikke det er nok, så har han i tillegg selv laget coveret, samt vært medregissør til fire musikkvideoer produsert i forbindelse med utgivelsen.

Som seg hør og bør i St. Thomas’ forunderlige verden, er også årets utgivelse fullspekket med smittende sing-a-long-refrenger og ditto sjarme – fremført på engelsk med sedvanlig, men tvilsom uttale. Dance To The Disco og tittellåten Let’s Grow Together er platas to best beskrivende eksempler på akkurat det.

Konkludert er det altså ikke så fryktelig mye å utsette på St. Thomas anno 2004. Det er også vanskelig, for ikke å si umulig, å direkte mislike dette. Men på den annen side kan det bli vel mye St. Thomas på en gang – i hvert fall å fordøye albumet i ett jafs. Spesielt med tanke på at samtlige foregående utgivelser fra denne kanten fremdeles er å anse som relativt ferske. Med andre ord: Fremdeles småsjarmerende og fengende, men med ovehengende fare for at følelsen av overdose raskt kan melde seg.

Paul A. Nordal

Recent Posts

Holder det nede med rap på norsk

Simon Moholt fra Oslo holder det nede med old school rap på norsk. Hans EP,…

2 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2023

Hun har vunnet en drøss med priser, samarbeidet med alt fra Röyksopp til Timbuktu, og…

4 måneder ago

De beste reutgivelsene i 2023

Musikkbransjen fortsettet å pumpe ut reutgivelser på vinyl. Plateconnaisseur og Panorama-grunnlegger Paul A. Nordal viser…

4 måneder ago

Her er våre musikkfavoritter fra 2023

Hvilke album likte du best i 2023? Vi stilte dette spørsmålet til våre gode venner.…

4 måneder ago

Hyller Hammersland

Dagen før ettårsdagen for Pogo Pops-legendens bortgang, samles en bukett med kjente artister på USF…

5 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2022

Året er omme og fasiten er inne. Her er de beste albumene fra 2022, ifølge…

1 år ago