Jo Jo Go Get The Fernando – Ikke en vinner

Jo Jo Go Get The Fernando – Ikke en vinner

Selv med en livsbejagende attityde og en serie allsangrefrenger som i teorien sikkert var ment å skulle føre til godt humør er det vanskelig å stille seg positiv til It’s A Winner. Vokalist Arne Johansen har til og med lært seg å synge så likt Morten Abel som mulig, men det gjør jo ikke saken bedre for Sandnessjøværingene.

For det holder ikke å være glad til sinns og kvittere ut erkeklisjeer som ‘sha la la’ (fra låta Sha La La) og ’yeah yeah yeah’ (fra låta Yeah Yeah Yeah) når melodiene ikke sitter. Motoren i all popmusikk er melodiene, og her funker de ikke spesielt bra. Det er ganske greit spilt og produsert og alt det der, men akk så kjedelig å høre på. Midtemposaken Bonnie And Clyde er det eneste som peker seg nevneverdig positivt ut blant bandets fire egenproduserte sanger.

De skal imidlertid ha for coveren av Alphaville-klassikeren Forever Young som er riktig så spretten. Dette er en cover slik den skal gjøres, annerledes enn originalen, men med originalens melodiske kvaliteter i behold. I dette tilfellet har bandet hevet tempo og gjort en ganske trist låt til en fengende popsang som kan spilles mange ganger. Det å kunne omarrangere en låt og gjøre den til sin egen er ingen dårlig egenskap, så de får for den.

Øyvind Svaleng

Bibliotekkonsulent, bosatt i Drammen. Twitter: @swazi98chafin Last.fm: last.fm/user/Swazi Rateyourmusic: rateyourmusic.com/~swazi98chafin

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.