Scroll To Top

Oslo Konserthus’ Musikkpris deles ut 5. mai

Vi viser til pressemeldingen som i dag ble sendt ut:

H.K.H. Kronprins Haakon vil overrekke prisen på kr. 150 000 til vinneren under en konsert med de tre nominerte gruppene i Oslo Konserthus Store Sal onsdag 5. mai 2004, kl. 20.00.

I anledning sitt 25 års jubileum i 2002 valgte Oslo Konserthus, i stedet for å markere jubileet i form av et større arrangement, å invitere til en Nordisk Komponistkonkurranse med temaet Norge 1905-2005 og å innstifte en ny årlig musikkpris.

Musikkprisen, som er på kr. 150 000,-, er delt i tre kategorier, pop/rock, klassisk og jazz. Det første året skal prisen tildeles i kategorien pop/rock, det andre året i kategorien klassisk og i det tredje i kategorien jazz. Prisen skal tildeles unge, norske, lovende utøvende/skapende artister, enkeltpersoner eller grupper, som spesielt har utmerket seg.

Juryen i kategorien pop/rock har bestått av de tre festivallederne, Jørgen Roll, Norwegian Wood, Toffen Gunnufsen, Quartfestivalen og Claes Olsen, Øyafestivalen.

De nominerte er altså:

Ephemera
Johndoe
Ralph Myerz & The Jack Herren Band

Om skribenten

Frode Fossvold-Jørum

Skrev min første anmeldelse for Panorama i 1999 og har siden holdt det gående. Svak for den gode melodi og fengende gitarriff. I spekteret mellom metal og gitarpop er der jeg trives best, men hører gjerne på både jazz og hiphop. Singer-songwriters kjeder meg stort sett. Bachelor i kulturarbeid og stort sett jobbet innenfor kultur. Jobber til daglig som kommunikasjonsmedarbeider på NTNU. Har vært vokalist i det ganske ambisjonsløse hardrockbandet Rebolt. Fotograferer også en del og har et bra arkiv med konsertfoto. Hevder ikke å vite bedre enn deg. Følg meg på Spotify: http://open.spotify.com/user/rawky Last.fm: http://www.last.fm/user/rawky/

kommentarer