Categories: Plater

Regrets – Grei, men kjedelig skranglepop

Med Mikkel Jes Hansen i front som vokalist og låtskriver har The Kind of Bitter nylig blitt signet på MTT Records i USA, og satser muligens på å erobre verden derfra. Spørsmålet er om de har nok å bidra med for å få det til. Debutplaten deres, Regrets, beveger seg innenfor sjangeren skranglete pop, og er tydelig inspirert av blant andre Neil Young.

Platen åpner med Dead Fight, en skranglete, men ganske så anonym låt. Dessverre fortsetter denne anonymiteten på Teardrops, og videre ut platen. På All It Takes kan man se antydninger til noe spesielt, men det blir liksom med antydningen. På låten This Time Of Year opplever lytteren noe annet enn de foregående sporene. Bandet slipper seg noe mer løs, men faller fort tilbake til det ensformige i versene. Også Fortress har sine sider, der bandet viser større grad av selvstendighet.

Regrets avslutter som den starter, ensformig og lite utfordrende. See You In September er en rolig ballade kun akkompagnert av akustisk gitar og piano.

Det skal riktignok være enkelt, men da må låtmaterialet være bedre, og vokalen må ha mer å spille på enn det The Kind Of Bitter viser her. Selv om det er fint å høre på, blir ikke låtene noe mer enn bakgrunnsmusikk.

Morten Rosvold

Recent Posts

Holder det nede med rap på norsk

Simon Moholt fra Oslo holder det nede med old school rap på norsk. Hans EP,…

2 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2023

Hun har vunnet en drøss med priser, samarbeidet med alt fra Röyksopp til Timbuktu, og…

4 måneder ago

De beste reutgivelsene i 2023

Musikkbransjen fortsettet å pumpe ut reutgivelser på vinyl. Plateconnaisseur og Panorama-grunnlegger Paul A. Nordal viser…

4 måneder ago

Her er våre musikkfavoritter fra 2023

Hvilke album likte du best i 2023? Vi stilte dette spørsmålet til våre gode venner.…

4 måneder ago

Hyller Hammersland

Dagen før ettårsdagen for Pogo Pops-legendens bortgang, samles en bukett med kjente artister på USF…

5 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2022

Året er omme og fasiten er inne. Her er de beste albumene fra 2022, ifølge…

1 år ago