Categories: Plater

Sit Down – Deilig svensk støy

Den svenske trioen har holdt på i hele 6 år og har utallige små spillejobber bak seg, men har kun fjorårets EP Blanket Skies å vise til i diskografien. I år har Ebon Tale nok en gang prøvd å overføre live-følelsen til plate; låtene er nemlig strippet for nær sagt alle effekter bortsett fra gitarens fuzz som til gjengjeld er satt på maks. I tillegg kan det virke som om innspillingen er gjort på én tagning, og det gjør de musikalske prestasjonene både sjelfulle og intense.

Dermed er det ikke så farlig om tittelsporet er en relativt statisk og lineær låt. Det punkete lydlandskapet rundt Frida Franzéns råe og usminkete vokal gjør at Sit Down egner seg godt som kilde til aggresjonsutløp for lytteren. Den er enkelt og lettfattelig oppbygd, men det er nettopp denne enkelheten som er tiltalende og gjør at den er lett å like.

This 6 Year Old Feeling er en 10 minutter lang instrumentallåt som bruker nesten halve tiden på å bli interessant. En fyldig gitar repeterer en søt strofe til det kjedsommelige, og det forløsende støyklimakset kommer frustrerende sent. Men for all del, en behagelig og til tider berusende låt som minner om lydbildet til Mogwai.

På begge låtene gir trommis Alex Löfgren og bassist Mattias Albinsson et stødig fundament til Fridas enkle, men sjarmerende gitarspilling. Ebon Tale har en særegen undergrunnsstil der det ikke er om å gjøre å spille renest og penest, men tøffest og kulest. Eget plateselskap og full kontroll når det gjelder alt fra produksjon til distribusjon bidrar sterkt til dette særpreget. Og det er absolutt verdt å håpe på at de beholder sin egen stil i et fremtidig album.

Torkel Haugødegård

Recent Posts

Holder det nede med rap på norsk

Simon Moholt fra Oslo holder det nede med old school rap på norsk. Hans EP,…

2 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2023

Hun har vunnet en drøss med priser, samarbeidet med alt fra Röyksopp til Timbuktu, og…

4 måneder ago

De beste reutgivelsene i 2023

Musikkbransjen fortsettet å pumpe ut reutgivelser på vinyl. Plateconnaisseur og Panorama-grunnlegger Paul A. Nordal viser…

4 måneder ago

Her er våre musikkfavoritter fra 2023

Hvilke album likte du best i 2023? Vi stilte dette spørsmålet til våre gode venner.…

4 måneder ago

Hyller Hammersland

Dagen før ettårsdagen for Pogo Pops-legendens bortgang, samles en bukett med kjente artister på USF…

5 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2022

Året er omme og fasiten er inne. Her er de beste albumene fra 2022, ifølge…

1 år ago