Heftig enmannsorkester

Heftig enmannsorkester

(Mono, Oslo – mandag 31. mai 2004)
Foto: promo

Eric Royer, alias Royer’s One Man Band, bød på bluegrass med en helt original vri som det sannsynligvis vil gå gjetord om i tiden fremover. Fyren var utstyrt med banjo, dobro, munnspill og sin hjemmebygde ”gitarmaskin”. En gitarmaskin som inneholdt bass og kubjelle i tillegg til gitar, der alt ble styrt med mannens tær(!). Det hele ble et unikt skue for de fremmøtte.

Til tross for halvtomme lokaler maktet Royer’s One Man Band å heve temperaturen i salen denne historiske dagen. Publikum var tydeligvis imponerte over den fine settingen som ble skapt, samtidig som det skulle settes et endelig punktum for røykerne til stede. Det eksisterte en uvirkelig atmosfære denne kvelden, noe som for øvrig ble understreket av Royer selv, som tidligere på dagen hadde laget en ny låt i anledning den nye røykeloven. Mind Your Own Business var nok ikke helt utilsiktet Dagfinn Høybråten og andre mørkemenn på Stortinget.

Imponerende presisjon
Dette ble en kveld i bluegrassens tegn. Med imponerende presisjon, og tilsynelatende full kontroll på de mange instrumentene, ga Eric Royer full pedal fra første strofe. Musikken som strømmet fra høyttalerne låt alt annet enn ensporet, noe som kan ha en sammenheng med at Royer’s One Man Band har holdt det gående i ti år allerede. Blant annet har han vært å se som gatemusikant både i Europa og i USA.

Alt i alt kan dette unike enmannsshowet oppsummeres som en verdig avslutning på livet i frihet for røykende konsertgjengere. Etter midnatt måtte de sette halvliteren fra seg inne når røykesuget ble for stort. For i Norge er det ikke tillatt å drikke utendørs etter midnatt, til tross for at Mono har en avsideliggende og avstengt bakgård. Royer’s One Man Band gikk også opprinnelig av scenen på dette tidspunktet, men kom tilbake etter en times tid for å by på mer bluegrass av ypperlig merke. Denne gangen i totalt røykfrie lokaler…

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.