Categories: Plater

Rock Rock Kiss Kiss Combo – For lite å dyrke

The Fashion spiller en form for upretensiøs og nesten naivistisk poprock. Energi, skeiv gitar, skarp vokal og retrosynth preger låtene til danskene. Rock Rock Kiss Kiss Combo er til tider en mer rocka versjon av Håkan Hellströms desperate toner.

Musikken beveger seg mellom fengende skrangling og uinteressant mas. Noen låter kommer ut på den rette siden, og inviterer til gjenhør, mens andre låter (dessverre alt for mange) står igjen som temmelig uinteressante. Av låter som tilhører den første kategorien, er det mulig å trekke fram Break Out Your Recorder og Nation Of Superstars. Refrengene er drivende, og den delikate retrosynthen gir låtene et ekstra puff.

Om et problem kan isoleres på plata, så er det vokalen. Den er ikke dårlig, men den er noe endimensjonal. På Bonjour Mon Amie høres det nesten ut som om opptak fra en tidlig Idol-audition har sneket seg inn, for å si det litt frekt. Vokalen er skarp og ren, og slik skal den tydeligvis være. Det er mye desperasjon i uttrykket, men det mangler trøkk.

Det er selvsagt smak og behag, men undertegnede opplevde at dette albumet ble uinteressant allerede etter fem låter. På en tisporsplate er det ganske alvorlig. Det skal ikke ses bort fra at Rock Rock Kiss Kiss Combo er av typen utgivelser som blir bedre og bedre jo mer den spilles. Men da forutsettes det at innholdet i utgangspunktet er spennende nok til at plata får en ny runde i ringen. Her finnes det, heldigvis, et par låter som burde sikre nettopp det.

Ørjan Skien

Recent Posts

Holder det nede med rap på norsk

Simon Moholt fra Oslo holder det nede med old school rap på norsk. Hans EP,…

3 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2023

Hun har vunnet en drøss med priser, samarbeidet med alt fra Röyksopp til Timbuktu, og…

4 måneder ago

De beste reutgivelsene i 2023

Musikkbransjen fortsettet å pumpe ut reutgivelser på vinyl. Plateconnaisseur og Panorama-grunnlegger Paul A. Nordal viser…

5 måneder ago

Her er våre musikkfavoritter fra 2023

Hvilke album likte du best i 2023? Vi stilte dette spørsmålet til våre gode venner.…

5 måneder ago

Hyller Hammersland

Dagen før ettårsdagen for Pogo Pops-legendens bortgang, samles en bukett med kjente artister på USF…

6 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2022

Året er omme og fasiten er inne. Her er de beste albumene fra 2022, ifølge…

1 år ago