Snapshot – En fin rockabillyplate

Snapshot – En fin rockabillyplate

The Tempo Toppers består av fire herrer i sin beste alder som musikalsk sett fortsatt lever i de glade femtiåra. Det handler om rockabilly, og bandet gjør sitt beste for å gjenskape sjangerens glansperiode gjennom seksten korte spor. Ikke noe galt i det i og for seg, det er samvittighetsfullt utført og bandet er ytterst tro mot stilen.

Men selv et band som The Tempo Toppers burde kanskje kjøpre på med noe mindre musealt innimellom enn bare å resirkulere gamle klisjéer. I alle fall på plate. Selv om dette er aldri så kompetent utført, så setter stilen klare begrensinger for kreativiteten, og det ikke mange riffene på Snapshot soim ikke er hørt før. Albumets høydepunkt er balladen Little Butterfly, som også er den låten som fjerner seg mest fra bandets tradisjonelle utgangspunkt.

Snapshot ender altså opp midt på treet, hvilket i klartekst betyr middels bra. Men det skal sies at referansepunktene hos denne anmelderen ikke er mange, til tross for høy gjenkjennelsesfaktor på låtmaterialet.

Øyvind Svaleng

Bibliotekkonsulent, bosatt i Drammen. Twitter: @swazi98chafin Last.fm: last.fm/user/Swazi Rateyourmusic: rateyourmusic.com/~swazi98chafin

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.