Eat Your Face – Humoristisk punk med politiske undertoner

Eat Your Face – Humoristisk punk med politiske undertoner

Mye av dagens punk er blitt skremmende pop i sitt uttrykk, pent som bare pokker for å tilfredsstille de store herrer på toppen som skal selge plater til lett påvirkelige små kids. Guttermouth faller ikke inn under den kategorien med albumet Eat Your Face, ikke så ofte i alle fall.

De fem i bandet prøver på sitt vis fortsatt å gå tilbake til røttene, kjappe riff, heftige slag med stikkene og en langt i fra pen vokal, til tider er den faktisk vesende men det kler absolutt de småfengende melodiene. Noe old school punk, noe old school hardcore og selvfølgelig noe lettkjøpt punkpop med uimotståelige melodilinjer. Mye av dette låter erkebritisk en del annet veldig amerikansk, på godt og vondt.

Tekstene er spekket av humor, til tider banal sådan, og Guttermouth må ha kost seg veldig under innspillingen for mye av dette er på grensen til det usaklige. Like fullt er det ingen tvil om at bandet har sitt klare politiske standpunkt, høre bare på Party Of Two (Your Table Is Ready).

Eat Your Face har ingen åpenbare vinnerspor, ingen åpenbare taperspor for den saks skyld heller, bare en jevn bølge av småmorsom punk fra begynnelse til slutt. Alt i alt har det nok vært mere moro for bandet å spille albumet inn enn det er for meg og deg å lytte til det.

Christer Alexander Hansen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.