Human Plague – Oppegående dødsmetall

Human Plague – Oppegående dødsmetall

Det er en kjensgjerning at mange death metal band sliter med ensformige utgivelser. På Human Plague klarer Wynjara å styre unna de verste avsporingene, og viser at bandet generelt sett holder et høyere nivå enn dødsmetallband flest nå om dagen.

Noe av grunnen kan ligge i det faktum at Wynjara klarer å blande klassisk dødsmetall og relativt tilgjengelige låter på en troverdig måte. Når bandet viser seg fra sin smått melodiøse side blir resultatet best. Den glimrende Laughing As They Die og dystre Shallow er gode eksempler på dette. Her byr bandet på lekre gitarharmonier og et trøkk som river godt i spilleren.

Et interessant aspekt ved dette bandet er for øvrig at de ikke har noen ordentlig trommis. Alle trommene er programmert, noe som for øvrig fungerer forbløffende bra.

Skal vi trekke frem noe negativt her, må det være at det er vanskelig å holde oppmerksomheten på topp i de tre kvarterene albumet varer. Dette er i lengste laget for denne sjangeren, og det fører til at ekelte låter grenser til det intetsigende.

Human Plague er et til tider svært bra album som dessverre har en tendens til å lunkne ved flere anledninger. Likevel er det mye bra dødsmetall her hvis man luker bort de kjedeligste låtene.

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.