Categories: Plater

It’s Already Written – Dårlig avskrift

«Houston, du har et problem». Det er unektelig billig å skrive om et av historiens mest kjente sitater for å beskrive denne platen (de av dere som ikke vet noe om dette bes snarest om å lese litt historie). Men det oppsummerer fint inntrykket av denne amerikanske r’n’b/hip hop-duden sin første langspiller, It’s Already Written.

Platen starter med Houstons eneste virkelige trumfkort, singelen I Like That, der Chingy, Nate Dogg og I-20 hjelper ut med rimlegging. For å være en skreddersydd listebanger er dette slettes ikke ille, og det er lett å se for seg at dansegulv over hele verden fylles opp når denne låta fyres opp.

Men herfra og ut går platen i bratt utforbakke musikalsk. Fra en forholdsvis tempofylt start tar Houston strupetak på alt som kunne minne om gøy, bare for å bykse rett ut i et hjelpeløst r ‘n’b-uttrykk. Det duger kort og godt ikke! Han er for eksempel ikke fremmed for å også trekke inn triste dancehall-låter, eller partier med stemmefordreining som hadde vært selveste dronningen på området, Cher, verdige. Sikkert tidsriktig, men likefullt ufordragelig å høre på.

Snill lyd, trauste melodier. og en generelt daff innstilling fra alle de involverte, taler sitt eget språk. For de som kjenner dette språket, og synes oljeslikke toner er å foretrekke, finnes det sikkert noe å glede seg over på denne platen. Andre som mener det skal være trøkk over r’n’b-en deres vil med stor sannsynlighet gjøre klokt i å søke andre steder. Én god låt er nesten aldri nok til å redde et album, noe som også i aller høyeste grad gjelder i It’s Already Written sitt tilfelle. En trist plate.

Andreas Haslegaard

Recent Posts

Holder det nede med rap på norsk

Simon Moholt fra Oslo holder det nede med old school rap på norsk. Hans EP,…

2 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2023

Hun har vunnet en drøss med priser, samarbeidet med alt fra Röyksopp til Timbuktu, og…

4 måneder ago

De beste reutgivelsene i 2023

Musikkbransjen fortsettet å pumpe ut reutgivelser på vinyl. Plateconnaisseur og Panorama-grunnlegger Paul A. Nordal viser…

4 måneder ago

Her er våre musikkfavoritter fra 2023

Hvilke album likte du best i 2023? Vi stilte dette spørsmålet til våre gode venner.…

4 måneder ago

Hyller Hammersland

Dagen før ettårsdagen for Pogo Pops-legendens bortgang, samles en bukett med kjente artister på USF…

5 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2022

Året er omme og fasiten er inne. Her er de beste albumene fra 2022, ifølge…

1 år ago