Bat Out Of Hell Live – With The Melbourne Symphony Orchestra – Unødvendig livealbum

Bat Out Of Hell Live – With The Melbourne Symphony Orchestra – Unødvendig livealbum

Allerede under innspillingen av originalversjonen Bat Out of Hell fra 1977 skal Meat Loaf ha vurdert å spille inn med fult orkester. Han droppet ideen, spilte inn med Bruce Springsteens E Street Band og platen solgte tretti millioner eksemplarer. Hvorfor han nå har gjort alvor av planene fra den gang er usikkert, men å gi ut konserten på plate var ingen god ide.

Resultatet Bat Out Of Hell Live – With The Melbourne Symphony Orchestra
er blitt et helt unødvendig livealbum som heldigvis gis ut i begrenset opplag. Dette til tross for at mannen har en god stemme og kunne passet bedre til denne type konserter enn mange andre rockere. Det er dessverre ikke nok og vi får servert en rockopera på sitt mest uinteressante.

Albumet inneholder alle sporene til den originale utgivelsen fra 1977 med samme navn pluss Couldn’t Have Said It Better og den massive hitten I’d Do Anything For Love (But I Won’t Do That) fra Meat Loafs comeback på starten av nittitallet. De i utgangspunktet lange låtene er her dratt ut og gjort enda lengre. Noe melodiene ikke gode nok til, resultatet blir bare kjedelig.

«If you have this CD, you’re a real fan!!» skriver Meat Loaf i bookleten. Og det stemmer sannsynligvis godt, for dette er kun for spesielt interesserte. Det meste interessante er at det følger med en DVD med noen klipp fra konserten, musikkvideoer og et fotogalleri. Å se denne grandiose rockoperaen på video gir mer mening enn å spille den over stereoanlegget uten noe form for illustrasjoner. Derfor bør fansen heller kjøpe hele konsert DVD-en og hoppe over dette albumet.

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.