She’s In Control – Svulstig retropop

She’s In Control – Svulstig retropop

Hvor mye tull er det mulig å dytte inn på en plate før den sprekker av sin egen latter? Det er fullt mulig den kanadiske duoen Chromeo har klart å finne ut hvor den nøyaktige grensen går på debutplaten She’s In Control. Den er pakket full av såpeglatte poplåter dandert med en overflod av slibrige lyder og en stor porsjon ironisk distansert alvor. Denne pakken sett under ett må sies å være mer irriterende enn den egentlig er givende, selv om en håndfull innsalg fremhever seg som gode enkeltlåter. Problemet er bare at de drukner i en helhet av pompøst vissvass av tidsriktige, men ikke helt gjennomarbeide ideer.

Men de låtene som fungerer hver for seg er å regne for grei underholdning, og da først og fremst bidragene Needy Girl, Rage! og Ah Oui Comme CA som har en arrogant, men vennelig tone. Superprodusentene i DFA sin remix av kuttet Destination : Overdrive er en aldri så liten skuffelse sett i forhold til ekstreme tolkninger duoen har stelt i stand for andre acts. På en annen side var ikke utgangspunktet det aller beste her heller, siden orginallåta også er forholdsvis laber.

For hver gang denne platen har fått kjørt seg i spilleren dukker det opp en fornemmelse at dette ikke er noen vesentlig utgivelse. For å være helt ærlig virker det mer fornuftig å finne frem andreplaten til de franske luringene i Daft Punk, Discovery, enn å bruke tid å denne skiva. She’s In Control består av for homogene låter til å engasjere særlig utover de gode enkeltbidagene som dukker opp underveis.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.