Beautifully Smart – Yndig undervannspop

Beautifully Smart – Yndig undervannspop

Er vinteren for lang og mørk? For de av oss som ikke har råd til Cuba-billetten kan kanskje et møte med AqPop være zumaen vi trenger. Bandet, som foruten denne langspilleren også kan notere seg for en håndfull lekre sjutommere, pensler selv de mest blaserte øreganger med sin lekre melodi- og humørfylte psykedeliske pop.

På det som i hine hårde ville vært side a opererer AqPop i et barnlig og bittersøtt lydbilde som sender tankene vel så mye hen i mot sommer som inneværende sesongs barskere klima. Av og til kan det kanskje være vanskelig å komme inn under skinnet på melodiene i all sin sjangertypiske psykedeltastøy, men de er der alltid og kommer som oftest til overflaten som en smilende fiskekjeft for den som gidder å høre etter to ganger.

Mot utløpet av platen senker bandet tempoet og lar oss ta del i bandets mer suggererende side. Den sommerlige, svømmende lystfølelsen forsvinner til en viss grad og avløses av en mer tungsindig og salt undervannsopplevelse. Det er en kvalitet med bandet det også, og som et slag i trynet på iTunes-generasjonen som fornekter platen som kunstverk fører AqPop det hele i land på en utmerket måte.

For den som liker kombinasjonen av gode melodier og fuzzgitarer kan vanskelig trå feil med den positive overraskelsen AqPop.

Øyvind Svaleng

Bibliotekkonsulent, bosatt i Drammen. Twitter: @swazi98chafin Last.fm: last.fm/user/Swazi Rateyourmusic: rateyourmusic.com/~swazi98chafin

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.