Emotive – Dristig eksperiment

Emotive – Dristig eksperiment

I det siste har det dukket opp en rekke coverlåter som er mer eller mindre identiske med originalen eller en tidligere versjon av originalen. Gode eksempler på dette er Marilyn Mansons Personal Jesus og Korns Word Up. På Emotive demonstrerer Maynard James Keenan og resten av A Perfect Circle hvordan man lager coverlåter med unik vri.

Bandet plukker fra hverandre klassikere som John Lennons Imagine, Marvin Gayes What’s Going On og Nick Lowes Peace Love and Understanding, for så å sette dem sammen igjen i særdeles dyster form. Et risikofylt produkt, med andre ord, men A Perfect Circle ror det hele i land med stor overbevisning. Enkelte kommer nok til å rive seg i håret og skrike høyt over versjonene som serveres her. Men for oss med sansen for bandets tidligere fabelaktige utgivelser, er dette en fryd for øret.

Emotive inneholder også to originale låter, henholdsvis Passive (der også Nine Inch Nails’ Trent Reznor har bidratt) og Counting Bodies Like Sheep To The Rhythm Of War Drums, begge låtene av upåklagelig A Perfect Circle-kaliber. I tillegg passer de utmerket som supplement til den snodige blandingen av coverlåter bandet har plukket ut.

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.