Trouble – Snart en klassiker

Trouble – Snart en klassiker

Ray LaMontagne er for de aller fleste et ubeskrevet blad. Men det er grunn til å tro at han ikke forblir det særlig mye lengre. Trouble er en ren oppvisning i utmerket låtskriverarbeide og vokalprestasjoner fra en annen verden. For ikke å glemme hvilken stemme unge LaMontagne innehar! Omtrent som en krysning mellom Otis Redding og en Ryan Adams i soulmodus. Omtrent der plasserer altså Ray LaMontagne seg.

De utmerkede låtene blir drevet frem av enkle men effektive arrangementer bygget opp gjennom akustiske gitarer, munnspill og drivende perkusjoner. Og innimellom høres strykere beskjedent plassert bak i lydbildet. Og på toppen av alt dette; Ray LaMontagnes fantastiske stemmeprakt.

Kritikere og andre har valgt å plassere LaMontagne i singer/songwriter-båsen, men Trouble byr like mye på soul som på folkpop og country. Kanskje er dette albumet et bevis på at «country got soul»?. Og for å trekke frem musikalske referanser føles det naturlig å referere til navn som Stephen Stills, Bob Dylan og allerede nevnte storheter som Otis Redding og Ryan Adams.

Trouble har fått plass til ti låter, alle som en «nesten klassikere» med tittelsporet som det desidert største høydepunktet. Ellers er det verdt å nevne bidrag som Shelter, Burn, All The Wild Horses og Jolene (som ikke er en cover av Dolly Partons låt med samme navn).

Trouble er en trist plate, men på en fin måte.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.